Leállítja a zenestreamelőjét a Microsoft

Girl on train 12 O'Clock Behavior Bench Blue Coach Composition Cool Europe Eyes Brown Gray Green Headphones Human Eye Human Hand Human Leg Jacket Journey Light Listening Loneliness Music Orange People Traveling Photographer Photography Playing Sadness Sha
The girl on the train listening to music on headphones
Vágólapra másolva!
Az előfizetők könnyen átköltözhetnek majd a Spotify-ba.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg kevesek őszinte megdöbbenésére a Microsoft bejelentette, hogy az idei év utolsó napjával leállítja a saját zenestreamelő szolgáltatását. A magyar felhasználók számára inkább az lehet a meglepetés, hogy egyáltalán van ilyenje cégnek; a Groove Music Pass soha nem volt elérhető hazánkban, és most már nyilván nem is lesz.

Groove Music Forrás: Wikipédia

Persze az ilyenkor megszokott módon a Microsoft segítséget fog nyújtani a meglévő előfizetői számára az alternatív szolgáltatásra való átállásban. Az ügyfelek a Groove Music zenelejátszó alkalmazás jövő héten elérhetővé váló frissítését telepítve képesek lesznek átköltöztetni a Spotify-ba a zenekollekciójukat és a lejátszási listáikat. A lehetőség 2018. január 31-ig lesz igénybe vehető.

A Groove Music Passzal rendelkezők szükség esetén természetesen visszakérhetik a szolgáltatásért előre kifizetett díjat. Spotify-előfizetést viszont nem kapnak majd búcsúajándékként, így maguknak kell előfizetniük a szolgáltatás Premium csomagjára, ha nem találnák elégségesnek az ingyenes tagságot.

A témánál tartva megemlítendő, hogy a Spotify egy ideje a Windows Áruházból is letölthető. A piactérre most felkerült Paint.NET-hez hasonlóan ez is klasszikus asztali alkalmazás: ugyanaz a program, mint amit a felhasználók manuálisan is letölthetnek a Spotify webhelyéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!