Reklámokkal teszi olcsóbbá a mobiljait a Wileyfox

2017.12.06. 16:07

A hirdetéseket bevállalók akár 43%-kal olcsóbban vihetik el a készülékeket.

A brit Wileyfox mobilgyártó 2015-ös feltűnése komoly meglepetést keltett, bár főként a nemzetisége miatt, az efféle feltörekvő vállalkozások általában kínaiak vagy indiaiak. A cég  látszólag szép csendben elvan, kártyafüggetlenül árul korrekt árú telefonokat. Az egyetlen fura terméke a szeptemberben bejelentett, és a következő napokban piacra kerülő Pro modell, ezen Android helyett Windows 10 Mobile fut.

A Wileyfox mobiljainak reklámokat mutogató változatai akár 43%-kal is olcsóbbak lehetnek a normál kiadásaiknálForrás: Wileyfox

A vállalat most előállt egy igazán bevállalós ötlettel: a megfizethető mobiljait

reklámok segítségével hajlandó még megfizethetőbbé tenni.

A Wileyfox persze nem merte bevállalni, hogy egyszerűen csak előtelepíti az összes modelljére az Add-X nevű hirdetőszoftvert, helyette a vásárlók szabadon választhatnak a telefonok normál és hirdetéseket megjelenítő variánsai között.

A hirdetések a záróképernyőn jelennek meg. A reklámokat mutogató mobilok akár 43 százalékkal is olcsóbbak lehetnek a reklámmentes variánsaiknál.

Aki hirdetéses mobilt vesz, de megbánja a tettét, az utólag 40 fontot kifizetve kérheti a telefonjára előtelepített reklámszoftver eltávolítását. A gyártó ilyenkor kiküld egy szoftverfrissítést a reklámmentesíteni kívánt mobilra, amelynek a telepíthetőségét tipikusan már a fizetés napján kijelzi a készülék.

A kísérletben résztvevő mobilok:

  • Wileyfox Swift 2 Plus: reklámok nélkül 189 font, reklámokkal 119 font
  • Wileyfox Swift 2: reklámok nélkül 159 font, reklámokkal 99 font
  • Wileyfox Spark X: reklámok nélkül 139 font, reklámokkal 79 font
  • Wileyfox Spark Plus: reklámok nélkül 119 font, reklámokkal 69 font

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!