Leállt egy amerikai megye közoktatása

Tanári beszámolók: ilyen a távoktatás pedagógus szemmel
Vágólapra másolva!
Zsarolóvírus terjedt el a számítógépes hálózatán.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a közintézmények és vállalatok kilátástalannak tűnő harca a zsarolóprogramokkal, most épp az Egyesült Államok Maryland államában lévő, 827 ezer fős népességű Baltimore megye teljes közoktatását ütötték ki az internetes bűnözők. Az incidens 115 ezer diák tanítását hiúsítja meg.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A koronavírus-járvány miatt hatodik osztálytól kezdve Baltimore megye távoktatásra állt át, ám az oktatási hivatal belső számítógépes hálózataira felkerült, gyorsan terjedő ransomware miatt minden hálózatot és PC-t le kellett állítani. A tanárok nem tudnak virtuális órákat tartani, plusz az oktatási hivataltól kölcsönkapott számítógépeket használó diákoktól is azt kérik az illetékesek, hogy inkább be se kapcsolják az eszközöket.

Ennek megfelelően a hatodikos és felsőbb osztályokba járók számára rendkívüli tanítási szünetet kellett elrendelni. A számítógépes vészhelyzet megoldásának várható ideje tisztázatlan, az oktatási hivatal személyzeti vezetője nem számít rá, hogy sikerülhet rövid időn belül újból életet lehelni a rendszerekbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!