Vége az ártakarékos Xiaomi csúcsmobilok korának

Vágólapra másolva!
Megvannak a Mi 10 készülékek európai árai, a Mi 10 Pro csúcsmobil 1 híján 1000 euróba kerül.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi lenyűgöző hardverrel szerelte fel a Mi 10 szériás okostelefonjait: 6,67 hüvelykes, 2340 x 1080-as felbontású, 90 Hz-es OLED-kijelző, Snapdragon 865 rendszerchip, ehhez pedig akár 12 GB LPDDR5-ös RAM is választható. 108 megapixeles a fő kamera, azonban a további kamerák jól jelzik, hogy a Mi 10 Pro verziót szánták igazából csúcsmobilnak. Ennek a hátlapján 20 megapixeles ultraszéles és két telefotós egység található, miközben a sima Mi 10 csak 13 megapixeles ultraszélese mellé két darab 2 megapixeles egységet építettek. Az effajta szenzorok a szakemberek szerint nem tesznek túl sok értéket hozzá a végeredményhez, inkább a trendeknek megfelelően csak extra kameraként díszelegnek.

Forrás: Xiaomi

A legtöbben mégis az új készülékek vételárait nehezményezik. A Mi 10 799 eurótól indul, a Mi 10 Pro pedig 999 eurótól. Bár tudásban nem maradnak el a riválisoktól, a Xiaomit mindig az átlagon felüli ár-érték arányáról ismerték az emberek, a márkahű rajongók pedig eddig nem tudták elképzelni, hogy a Xiaomi is belépjen az 1000 eurós táborba. Ráadásul Európában végül csak 8 GB RAM-mal lesznek elérhetőek a globális modellek, mert a 12 GB-os konfigurációnál már 1000 euró fölé emelkedett volna az árcédula.

A készülékek európai felára a kínai összeghez képest 285 és 295 euró, és sajnos az ÁFA összegét levonva is jelentős az európai áremelés. Van azért jó hír is: a remek hardvereket kínáló mobilokra komoly kamerás frissítések jönnek, amik a képstabilizáción és a zoomoláson is javítanak. A videók tömörítésére koncentráló kodek is javul, így a videók fájlmérete akár 50 százalékkal is kisebb lehet. Az európai kiszállítások április 15-én indulnak.