A nyári programozótáborokban nem csak kockulni, hanem fejlődni is lehet

PEOPLE TEAM nyári progremozótábor 7-17 éves gyerekeknek
PEOPLE TEAM nyári progremozótábor 7-17 éves gyerekeknek
Vágólapra másolva!
Rengetegen gondolják azt, hogy ne üljjön nyáron a számítógép, laptop vagy mobil előtt a gyerek. Viszont mi  történik akkor, ha ezzel éppen pont játékos formában tanulja meg a jövő szakmáját. Sok szülő tudatosan választja a programozótábort gyerekének, ezzel is támogatva jövőjét.
Vágólapra másolva!

A következőkben három eltérő, a programozás iránt érdeklődő szülőknek és gyerekeknek mutatunk nyári gyerektáborokat.

Ahol a programozás élmény és kaland

Informatikai és programozótáborokat szervez a PEOPLE TEAM Alapítvány. A holnap szakembereit készítik fel a saját jövőjükre: táborozóik leglelkesítőbb, legmotiválóbb tulajdonságát szolgálják ki – a kíváncsiságukat. Válaszokat és alkalmazható szakmai jártasságot kutatnak a táborozókkal szövetségben. A diákok tudásvágyát és érdeklődését a gyakorlatban elégítik ki, nem pedig a tantermen kívül már érvénytelen frázisokkal. A tematikák tárháza kimeríthetetlen. Számtechoktatóik, informatikusaik turnusonként 20-25 táborozót várnak programozni. A legjobb dolgok lelkesedésből születnek: a csoportvezetők először a jelentkezőket kérdezik, kit mi érdekel, aztán velük együtt összeállítják az 5-6 fős témacsoportokat, jóllehet igazából mindenki egyénileg, saját tempóban dolgozhat majd.

Ha valakit érdekel a programozás, a Scratch, illetve a C# vagy akár a Photoshop, vagy ha szeretne 2D-ben vagy 3D-ben animálni, weboldalt építeni, esetleg valami egészen elszállt ötletet megvalósítani, akkor itt a helye.

Rövid elméleti bevezető után már egyénileg dolgoznak a gyerekek. A tábor utolsó napján a kockák is tudáspróbát tehetnek: van, aki tesztet ír, van, aki gyakorlati megbízást teljesítve tájékozódhat, honnan hova jutott. Az értékelést infósok dicsérő oklevél formájában kapják meg. Jelentkezni a honlapon lehet a három turnus bármelyikére – júliusra vagy augusztusra:

  • (1) július 24–30.
  • (2) július 31. – augusztus 6.
  • (3) augusztus 7–13.

Árak:

  • Bentlakó: 7 nap, 6 éjszaka 82 000 Ft
  • Bejáró: 7 nap (reggeltől takarodóig, ágy és szoba nélkül) 41 000 Ft
PEOPLE TEAM nyári progremozótábor 7-17 éves gyerekeknek Forrás: PEOPLE TEAM

A testvérrel vagy osztálytársakkal, illetve barátokkal érkező diákok kedvezményesen nyaralhatnak – ottalvós és bejárós változatban is; ez és egyéb akciók is befolyásolják a részvételi díjat.

De ez nem csak programozótábor, mert az angoltábortól vagy a gamertábortól kezdve a pénzügyi táboron át a tudóstáborig mindenki megtalálja a kedvére való szekciót. Különösen népszerű az új generációs robotikatábor, a dróntábor vagy – a nem mindennapi – 3D konstruktőrök tábora. Az örökmozgók jelentkezhetnek sportra vagy a tánctáborba, a gasztromániásak pedig választhatják a főzős tábort. A kreatívabbak szavazhatnak a művészetekre, a fotóstáborra vagy a filmestáborra, a színészetre vagy az írótáborra, esetleg a játéktáborra, de ott van még a kézművestábor is.

A táborlakók délutánonként választható programokon vesznek részt a workshopoktól kezdve a bemutatókon és a strandoláson át az izgalmas versenyekig.

PEOPLE TEAM nyári progremozótábor 7-17 éves gyerekeknek Forrás: PEOPLE TEAM

A legtutibb, hogy a többi táborszekció foglalkozásaiba is bepillanthatnak – nem is szólva az itt köttetett barátságokról. A tábori csapatok este össztábori játékokon, fergeteges vetélkedőkön és koncerteken bulizhatnak.

Ez nem szokványos tábor, inkább hétnapos NYÁRI GYEREKFESZTIVÁL – vasárnaptól szombatig.

A tábor értetek van: öt-hat táborozóra jut egy táboroztató; a kétágyas, komfortos, zuhanyzós szobák, a saját szekrények és a kényelem, illetve a napi háromszori étkezés és a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás a tábori büfében alapvetés. Figyelnek az allergiásokra és az ételérzékenyekre. Három tábori orvos vigyáz az egészségükre.

Nyári tech- és űrkutatási tábor lányoknak

Nyári tech tábor lányoknak Skool Lab Forrás: roterafilm.com/Rotera Film

A Skool Űrkutatási Központ programozó és kutatócsoportja a nemzetközi űrügynökségeket megelőzve már idén nyáron megtervezi és lemodellezi a bolygóközi expedíciót. A küldetés lényege, hogy űrhajót tervezzenek. Számítógépes programot készítsenek hozzá, mely kiszámítja és megjeleníti a rakéta ideális pályáját a Földről a Vénuszra. A Vénusz talajának vizsgálatához tervezni és építeni kell az irányítható kutatórobotok prototípusát.

A táborban használ eszközök a Scratch, Robotépítő szett: LEGO SPIKE.

Olyan 10 és 12 év közötti lányokat várnak, akiket felvillanyoz a lehetőség, hogy a Skool nyári táborában 2022. július 25-29. között a legizgalmasabb tech témákkal foglalkozzanak. Előképzettség, űrhajós jogsi és bolygóközi jártasság nem szükséges, csak határtalan kíváncsiság és kalandvágy. A többit a tábor szervezői már megtanítják.

Nyári tech tábor lányoknak Skool Lab Forrás: roterafilm.com/Rotera Film

A Skool tábor 2022. július 25-29. közöt, hétfőtől péntekig, reggel 9 és délután 4 óra között van. A tábor időtartama 1 hét. Helyszíne Budapest és a részvétel, tehát az 5 napos tábor költsége: 42.000 Ft. Az ár napi 3x étkezést tartalmaz. Délelőtt gyümölcs, délben meleg étel, délután uzsonna, és gyümölcs. Jelentkezni 2022. július 18., hétfő 12.00 óráig lehet.

A jelentkezéseket az adott válaszok alapján értékelik és jelentkezési sorrend alapján igazolják vissza a jelentkezési lapon megadott email címre. Előnyben részesítik azokat, akik még nem jártak Skool táborban.

Nyári tech tábor lányoknak Skool Lab Forrás: roterafilm.com/Rotera Film

Algoritmus kicsiknek

A HOLIDAY CAMP TÁBORban a gyerekek egy saját játékot fejlesztenek, megtanulnak egy grafikus platformot használni és számtalan élményben lesz részük. Mindezt a GDevelop szoftver és egy profi programozó segítségével. Megtanulnak többféle programot is használni, mint például a grafikus Canva szoftver, hogy játékukat fejleszthessék. A hét végén egymás játékaival játszhatnak és még a szülők is kipróbálhatják.

Holiday Camp tábor Forrás: Holiday Camp

Külön csoportokat indítanak 7-10 és 11-14 éveseknek. Mindenki biztosan a korosztályának megfelelő anyagon halad, hiszen nem csak külön csoportban lesznek a gyerekek, de külön tanmenetük is van.

A programozáson kívüli időkben hivatásos animátorok foglalkoztatják. Lesznek belsős és külsős programok is. A gyerekek szünetekben kimehetnek udvarra és aktívan tölthetik a szabadidejüket.

Holiday Camp tábor Forrás: Holiday Camp

A tábor:

  • 5 napos hétfőtől péntekig napközis vagy online
  • egész napos (8:00-17:00)
  • csoportok 7-10 és 11-14 éveseknek
  • Ár: 64 990 Ft

Helyszín aJózsef Attila Művelődési Központ (Budapest, 13. kerület), gész nyáron, minden héten hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig. Az étkezes minden nap meleg ebéd, napközben szendvicseket, gyümölcsöt és vizet biztosítanak, de igény esetén speciális étrend is megoldható.

A programot tekintve nap egyik felében számítógépes feladatok erre kifejlesztett platformon egy programozó tanárral, a nap második felében pedig kreatív programok animátorral.

Holiday Camp tábor Forrás: Holiday Camp