Jöhet a reklámokkal olcsóbb Xbox Game Pass

xbox one gamepad kontroller videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Havonta két-három csésze kávé áráért biztosítaná a játékokat a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Jelentős áremelések vannak kilátásban a Microsoft videójátékos ökoszisztémájában, egyrészt számottevően emelkedni fog az Xbox Game Studios által 2023-tól kiadott játékok ára, másrészt a vállalat videójátékos divízióját vezető Phil Spencer nemrég elmondta, hogy a hardverek és az előfizetések árai sem maradhatnak a jelenlegi szinten.

Újabban sokak számára kezdett problémát jelenteni a játékok halmozása Forrás: Anthony / Pexels

Mindezek ellenére a Microsoft nem feledkezett meg a legkisebb büdzséjű játékosok kiszolgálásáról sem, a napokban újból az Xbox Game Pass játékbérlővel kapcsolatos ötletekről kezdte kikérni a játékosok véleményét. A kérdőív legérdekesebb pontja alapján a vállalat egy minden eddiginél olcsóbb csomag bevezetését fontolgatja a jelenlegi Game Pass és Game Pass Ultimate mellé, a kérdőív havi 3 eurós (1200 forintos) árat pedzegetett, kontextusként a normál Game Pass havi 3000 forintba kerül.

A majdnem megharmadolt költségért cserébe két limitációja lenne a csomagnak: egyrészt a játékok elindítása előtt reklámokat kellene elviselniük az előfizetőknek, másrészt pedig a Microsoft által kiadott játékok csak hat hónap késéssel jelennének meg benne.

Ez természetesen csak ötletelés és puhatolózás a Microsoft részéről, semmiféle garancia sincs rá, hogy ténylegesen elérhetővé válik az előfizetés. Viszont maga az ajánlat racionálisnak tűnik, a jelenlegi nehéz időkben rengeteg xboxos és számítógépes játékos kénytelen visszafogni a költését, egy efféle előfizetés széles kör számára lehetne vonzó és megfizethető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!