Biztosan drágulni fognak az Xbox Series konzolok

microsoft xbox series x series s játékkonzol videojáték
Az Xbox Series S és az Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Nem csak a PlayStation 5 árának megemelése volt elkerülhetetlen.
Vágólapra másolva!

Újabb rossz hírt kaptak a következő generációs konzolt vásárolni kívánók, az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer a CNBC-nek adott interjújában megkezdte a Microsoft konzoljaival szemezők lelki felkészítését az áraik megemelésének bejelentésére. Spencer szerint a cég jelenleg modelltől függően 100-200 dollár veszteséggel árulja az Xbox Series S és Xbox Series X gépeket, ez pedig nem maradhat így örökké.

A két évvel ezelőtti piacra kerülésük idején 114 ezer és 185 ezer forintokba kerültek a Microsoft konzoljai, már amikor ténylegesen kaphatóak voltak a termékhiány miatt Forrás: Microsoft

Az új Xboxok valamelyikét karácsonyra beszerezni kívánók számára viszont jó hír, hogy Spencer szerint az idei ünnepi szezonig nem fog semmilyen áremelkedés életbe lépni, ezek szerint legkorábban a jövő év elején jöhet a régóta levegőben lógott árkorrekció. Emellett erősen célzott rá, hogy a gépekhez tartozó játékok és előfizetések sem maradnak örökké a megszokott áraikon.

A rivális Sony idén augusztus végén emelte meg a PlayStation 5 és a PlayStation 5 Digital Edition árait, mindkettő esetében 50 euróval. A fenti sorrendben 550 euró és 450 euró lettek az új árak, ami 226 ezer és 185 ezer forintokat jelent, ám Magyarországon tényleges mindkét modell csak súlyos tízezrekkel drágábban kapható.

Hírünk írásakor az Xbox Series X jellemzően 225 ezer forint, míg az Xbox Series S 125 ezer forint körüli áron volt megvásárolható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!