Lefújták az E3 2023 játékkiállítást

e3 2019 videojáték
E3 2019
Vágólapra másolva!
Jó esély van rá, hogy ezzel vége a több évtizedes múltra visszatekintő expónak.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan kevesek őszinte meglepetésére az Entertainment Software Association és ReedPop teljesen lefújták a június 13-16. közé tervezett E3 2023 játékkiállítást, fizikai és digitális formában sem kerül majd megtartásra. A bejelentés azután érkezett, hogy a 2019 óta távol maradó Sonyt követően idén a Microsoft, a Nintendo, az Ubisoft, a Sega, továbbá a Tencent is megerősítették, hogy nem vesznek részt rajta kiállítóként.

A koronavírus előtti 2019-es volt az utolsó, klasszikus formában megrendezett E3 Forrás: E3 / ESA

A szervezők nyilvánosan csak az E3 2023 elmaradásának tényét jelentették be, semmiféle további kommentárt sem fűztek a helyzethez. Az IGN iparági forrásai azt állítják, hogy a szervezők e-mailt küldtek a kiállítóknak, miszerint az „E3 továbbra is egy szeretett esemény és márka", azonban a 2023-as verziója „nem váltott ki elég érdeklődést ahhoz, hogy kivitelezhető legyen olyan formában, amely reflektál az iparág méretére, erejére és hatására".

A nagy játékkiadók E3-ról való elmaradása mögött elsősorban az áll, hogy már nincs szükségük a kiállításra a termékeik bemutatása és demonstrálása céljából, más kiállítások és saját szervezésű események célszerűbbek és kényelmesebbek számukra. Ez várhatóan cseppet sem fog változni a jövőben, így könnyen elképzelhető, hogy a mostani lefújással véget ért az 1995 óta majdnem minden évben megrendezett Electronic Entertainment Expo pályafutása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!