Elképesztő háttértár jön a csúcsmobilokba

micron nand memóriachip lapka háttértár
Akár 4 GB/s körüli szekvenciális sebességekre is képesek a Micron 232 rétegű, mobilokba szánt NAND háttértárai
Vágólapra másolva!
Papíron 4 GB/s írási és olvasási sebességet kínálnak a Micron chipjei.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a világ jelenlegi leggyorsabb mobilokba szánt NAND memóriachipjeit a Micron, meglátása szerint még idén piacra kerülhetnek az első ezekkel szerelt csúcsmobilok, prémium táblagépek, különösen alacsony fogyasztású laptopok.

Akár 4 GB/s körüli szekvenciális sebességekre is képesek a Micron 232 rétegű, mobilokba szánt NAND háttértárai Forrás: Micron

A háttértárként funkcionáló új lapkák 256 GB, 512 GB, továbbá 1 TB kapacitásban lesznek elérhetőek, a magasságuk maximum 0,9 milliméter, így nem állnak majd a különösen vékony mobilok készítésének útjába. A legkisebb kapacitású modell tulajdonságait nem firtatta a vállalat, azonban a két testvérére nagyon büszke, hiszen a legújabb 232 rétegű NAND technológiáját használják.

Ezek a modellek a különféle műszaki fejlesztéseknek és az UFS 4.0 kommunikációs protokollnak köszönhetően akár 4,3 GB/s szekvenciális olvasási, továbbá 4 GB/s szekvenciális írási teljesítményre is képesek, ami masszívan túlmutat a mobilokban ténylegesen szükséges értékeken. Ennek ellenére az új chipek 25%-kal energiahatékonyabbak az elődeiknél, ami kétségtelenül a gyakorlati előnyt jelent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!