Játsszon komolyan, ölés nélkül!

Vágólapra másolva!
Nem csak lövöldözős játékoknak és felületes kapcsolatokról szóló oldalaknak ad helyet az internet. Az eRepublik társadalomszimulátorban húszezer magyar próbálja felépíteni hazánk virtuális mását.
Vágólapra másolva!

Az emberi tényező a legfontosabb dolog az eRepublikban. Ebben a játékban nem a lövöldözésen vagy a karakterépítésen van a hangsúly, hanem a közösségen. Nem az egyes ember van a középpontban, hanem az emberi kapcsolatok - azok minden buktatójával és szépségével együtt. Az önmagát szociális stratégiaként definiáló játékban igazi, folyton épülő-változó, és önmagában egészet alkotó közösség jött létre, amelyik már-már független attól a pár kattintástól, amit a játékosok a játékfelületen végeznek.

Forrás: [origo]
Kormány és Nemzeti Bank is van eMagyarországon

A program célja struktúra kialakítása, amelyben a játékosok meg tudják találni a helyüket, ahol a leghatékonyabban tudnak működni, ahol jól érzik magukat, és ahol segíteni tudnak egymásnak. Nem csak a jóindulatú gamereknek van helye a világban, a felhasználók ártani is képesek egymásnak. A közösség próbája, hogy hogyan kezeli a devianciát, a rosszakaratot, a kártékonyságot.

A játék évek óta gyűjti a magyar felhasználókat. Az átlagos felhasználókal kezdve a net vagányain keresztül egészen a különcökig terjed a társadalomszimulátor játékosainak köre. Az eRepublikban barátságok szövődtek, a netes ismeretségek valódi találkozókat hoztak magukkal, a kis e-állam pedig már túlélt néhány komoly krízist is.

Forrás: [origo]
Bonyolult fejlődési utat járhatnak be a játékosok

Nem attól más ez a játék, mert a valóságról szól, és igazi szerepeket lehet benne játszani, ettől csak még életszerűbbé válik. Hihetőbb, mintha elfek lennénk Mordorban vagy taurenek Kalimdorban, és emiatt könnyebb beilleszkedni a szerepekbe és azonosulni a célokkal. E-Magyarország védelme jóval hevesebb érzelmeket kavar, mint egy fantáziavilágban való kalandozás. Az eRepublik chatszobáiban, fórumain, cikkeiben folyamatosan zajlik az élet, a játékosok kapcsolatokat építenek, szórakoznak, dolgoznak, tanulnak.

Az eRepublik tehát egy interneten, böngészőben játszható, ingyenes közösségi stratégiai játék, ahol a beregisztráló játékosok a valóság országaiban játsszák el a valóság némileg leegyszerűsített szerepeit. A gamer lehet katona, üzletvezető, politikus, bróker, újságíró vagy diplomata. Regisztrációkor az újonc a tutorialokon keresztül sajátítja el a tudnivalókat, ebben mentorok és kisközöségek segítik. Lassan fejlődnek a képességei, tudása, ismeretei, amíg készen nem áll aktívabb szerepet vállalni, akár a politikában, akár más területen.

Forrás: [origo]
Segítők és kezdőknek létrehozott munkahelyek segítik az újoncokat

A játék ingyenes, de extrákat lehet valós pénzért venni benne, amely természetesen némi előnyt is jelent a játékmenetben. Mivel a közösségi rész fontosabb, így a kapcsolatok, az empátia, az emberekkel való bánás képessége nagyobb előny, mint a vásárolt extrák. A játékban jelenleg Magyarországról körülbelül 15-20 ezer ember, míg az egész világról közel 300 ezer játékos van, így a közösségek igen komoly méretűek.

Nádasdy Nóra