Michael J. Fox beteg orvosként tér vissza

Vágólapra másolva!
Újra tévészereplést vállat a szappanopera-szereplőként indult amerikai színész, aki Parkinson-kórja miatt több éve nem tűnt fel a képernyőn.
Vágólapra másolva!
Michael J. Fox

A Vissza a jövőbe című film sztárja, aki számos televíziós produkcióban is főszereplő volt, úgy döntött, súlyos idegrendszeri betegsége ellenére elfogadja az NBC felkérését, és hosszú idő után megint a kamerák elé áll.

A Parkinson-kóros Michael J. Fox az amerikai tévétársaság Scrubs (kb. Műtősök) című kórházsorozatának két februári epizódjában egy kényszerbeteg orvost alakít majd.

"A jelenléte megkérdőjelezhetetlen hitelességet ad a műsornak" - nyilatkozta Fox régi munkatársa, a sorozat producere, Bill Lawrence, aki már a Kerge város-ban (Spin City) is együtt dolgozott Foxszal. A producer az újabb közös munka kapcsán elmondta még, hogy a kollégáknak is jót tesz a színész szerepeltetése. "A Scrubs indulása óta nem láttam ilyen feldobottnak a csapatot" - közölte a tévéműsor munkatársa.

Michael J. Fox karrierje kezdete óta gyakran játszott sorozatokban, a nyolcvanas években a Family Ties című szappanopera sztárjaként futott be, és később is több tévészériában láthatták a nézők. A színész legutóbb a Kerge város-ban New York polgármesterének sajtófőnökét alakította, de a remegéssel és egyensúlyzavarral járó betegsége miatt - amiről 1998-ban beszélt először nyilvánosan - 2000-ben lemondta a további forgatásokat.

Fox azonban nem vonult vissza teljesen, azóta több animációs filmet szinkronizált. Még 1999-ben, majd 2002-ben a Stuart Little, kisegér-ben a címszereplőnek kölcsönözte hangját, a 2001-es Atlantisz – Az elveszett birodalom című Disney-rajzfilmben pedig szintén ő szólaltatta meg a főhőst.