Öngyilkos lett egy amerikai valóságshow-szereplő

Vágólapra másolva!
Az NBC közelgő valóságshow-ja, a bokszolókat bemutató The Contender egyik szereplője végzett magával. Najai Turpin huszonhárom éves volt.
Vágólapra másolva!

A philadelphiai rendőrség közlése szerint Najai Turpin hétfőn hajnali négy óra körül lett öngyilkos, fejbe lőtte magát egy parkoló autóban - írja a Zap2it. A vizsgálatok még folynak, de valószínű, hogy nem gyilkosság történt.

Az NBC tévécsatorna show-ja március 7-én kezdődik, de a több mint kellemetlen incidens ellenére a vezetők nem terveznek változást. Mark Burnett producer a New York Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy "semmi nem változik", minden megy a tervek szerint. Turpin halála persze nem hagyta érzéketlenül a stábot, az NBC anyagilag igyekszik segíteni a bokszoló családján. A sportember egy kislány apja volt, ezenfelül öccse és húga megélhetését is ő biztosította.

Edzője, Percy Custus szerint a bokszoló frusztrált volt azért, mert szerződése szerint nem bunyózhatott egészen a The Contender utolsó részéig. Az utolsó meccs élőben lesz majd látható, májusban - a többit már előre felvették. "A bunyósok verekedni akarnak. Ő frusztrált volt, mert úgy érezte, hogy a nagy semmiért edz. Nem volt motivációja. Azt persze nem tudom, hogy volt-e ennek köze a hétfőn történtekhez" - magyarázta a tréner.

A Nitro becenévre hallgató ökölvívó tizennégy meccsen volt túl, ezekből tizenhármat meg is nyert. Csak a bokszból nem tudott megélni, mellette egy étteremben is dolgozott. Pár hónappal ezelőtt a nyílt utcán kirabolták, pisztolyt szegeztek rá, és elvették 900 dollárját. Másnap jött az ajánlat, hogy várják őt a tévés sorozatba. Ő akkor ezt isteni csodának vette - ennek fényében aztán tette végképp érthetetlen.

Stallone már 2004 elején bejelentette, hogy The Contender (A versenyző) címmel boksz realityt akar indítani az NBC tévécsatornán. A műsor 16 bokszolóval kezdődik, ám ezek száma egyre csökken, mivel szabályos időközönként megmérkőznek egymással, hetente egy meccsre kerülne sor, így a műsor több hónapig tartana. "A két legjobb a Las Vegas-i Caesar's Palace-ban mérhetné össze erejét" - nyilatkozta korábban Sylvester Stallone.