Emberrablás az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
A ma este induló Házon kívül című politikai műsor nem a parlamenti vitákkal, a politikusok naponta szajkózott féligazságaival vagy keveseket érintő döntések magyarázgatásával foglalkozik - állítják a szerkesztők. "Elrabolják" az utca emberét, és odaviszik a sorsáról döntő politikusok elé.
Vágólapra másolva!

Sokaknak eszébe jutott már, mikor végképp tele lett a hócipő valamivel, hogy haladéktalanul behatol a Parlamentbe és azonmód a sorsáról döntő vezetők arcába vágja, hogy mi a rendkívül sanyarú, valós helyzet, szemben azzal a kellemes álomképpel, amit ők vetítenek maguk elé. Sokan vélik úgy, hogy a politikusok csak a robotoló honpolgár pénztárcájában kotorásznak, miközben elhibázott döntésekkel rontják tovább a lakosság kedélyállapotát. Rengetegen füstölögnek, morognak, azt kívánva, hogy a hivatalok vezetői is állják végig azt a sort, amit ők megtesznek nap mint nap - hogy elintézzenek valami halaszthatatlant.

Az ígéretek szerint a Házon kívül című műsor - Alföldi Zoltán vezetésével - eddig szokatlan módon, lehetőséget ad a személyes számonkérésre: a riporterek egyik feladata az "emberrablás", vagyis az, hogy valakit véletlenszerűen kiválasszanak, legyen az az utcán vagy a boltban, és elvigyék oda, ahol róla hoznak döntéseket. Egy kerekes székben ülő fiatalembert például arra kértek meg, hogy készítsen interjút Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszterrel. A fiú, aki naponta szenved problémái miatt, kemény kérdésekkel készült a beszélgetésre.

"A mai adásban képviselőket faggatunk arról, hogy milyen autókkal járnak. Volt, aki ingerülten válaszolt, akadt, aki lelkesen mesélt autócsodájáról, de a legtöbben a családtag kocsijával járnak, adózási szempontok miatt. Megmutatjuk a valóságot, kicsit másképp. Rákérdezünk, szembesítünk, választ várunk. Nem öltönyös interjú lesz, nem a parlament üléséről tudósítunk, de mindig aktuális lesz" - mondta az [origo]-nak Alföldi Zoltán.

A második adásban Sándor Gyula rokkantnyugdíjas bukkan fel, ő a helyi focicsapat motorja, néhány ezer forintból próbálja meg szervezni a klub életét. Sándor urat azzal lepték meg, hogy elvitték a Nógrád megyei közgyűlés ülésére, ahol csodálkozva figyelte, hogyan dobálóznak a milliókkal, amikor a költségvetésről, 13 milliárd forintról döntöttek a képviselők.

A műsor minden csütörtökön, este 11 előtt, a film után lesz látható.