Megvan az első sztrájktörő

Vágólapra másolva!
Megvan az amerikai írósztrájk első "árulója": Ellen DeGeneres már a sztrájk kezdete után vette fel egy műsorát, amely le is ment pénteken. 
Vágólapra másolva!

A nagy showmesterek, mint például David Letterman vagy Jon Stewart, mind támogatják a Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) által kirobbantott sztrájkot - még Jay Leno is, akit pedig stúdiója, az NBC megfenyegett, hogy amennyiben nem folytatja műsorát, az összes nem író munkatársát is kirúgják a produkciótól.

Úgy tűnik, Ellen DeGeneres nem kér az írók szimpátiájából: a szokott rendben megtartotta műsorát, amivel nem vált éppen népszerűvé a tollforgatók körében. DeGenerest leginkább az idei Oscar-átadás konferansziéjaként ismerheti a magyar közönség, de hallhattunk például tévés világrekordjáról is.

A műsorvezető a bevezetőben rögtön szabadkozott amiatt, hogy a sztrájk ellenére megtartja műsorát: "Csak azt szeretném mondani, hogy szeretem az íróimat. Szeretem őket... Támogatom őket, és remélem, hogy megkapnak mindent, amit kérnek" - fogalmazott. Aztán hozzátette, csak azért vezeti le show-ját, mert szeretné az ország minden tájáról érkezett írók ittlétét élvezetesebbé tenni.

Az átlátszó szöveg valószínűleg csak arra volt elég, hogy felbőszítse az írókat - ehhez jócskán hozzájárult a SurgicalStrikes egyik bloggere, aki elárulta, hogy DeGeneres a valóságban úgy kezeli az íróit, "mint egy darab szart". A magát megnevezni nem kívánó író állítólag saját tapasztalatból beszélt, hisz 2001-2002-ben maga is dolgozott a The Ellen Show-nak.

Bizonyítékképpen elárult pár nem nyilvános információt DeGeneres munkamódszeréről, majd ezzel zárta mondandóját: "Csalódtam Ellenben, amiért megszegte a sztrájkot, de egyáltalán nem lepődöm meg rajta... most is csak azt nyújtotta, amit korábban láttam tőle."