Világrekordot állított fel az Oscar-konferanszié

Vágólapra másolva!
A magyar nézők által jobbára csak az idei Oscar-közvetítésről ismert Ellen DeGeneres tévétörténelmet írt május 22-én: egy repülő fedélzetén adta elő mondandóját.  
Vágólapra másolva!

Kedden nem a megszokott tévéstúdióban tartotta meg napi talkshow-ját Ellen DeGeneres, hanem egy Los Angelesből New Yorkba tartó repülőgép fedélzetén. Ezzel gyakorlatilag világrekordot állított fel, hiszen ilyesmire valószínűleg még nem volt példa a televíziózás történetében. 11 ezer méterrel a föld felett megtartott koncertről tudunk (idén, februárban a Jamiroquai kedveskedett ily módon 200 rajongójának), de napi show forgatása még nem zajlott ilyen magasságban.

A rendhagyó műsor nem csak a jól bevált poénkodásokat és az interjúkat tartalmazta, hanem bemutatta DeGenerest, amint átesik az útlevélvizsgálaton és az egész, repülőtéren szokásos procedúrán. A műsorvezetőnő ezután a pilótákkal csevegett, sőt a repülőutak elején lezajló biztonsági bemutatónál is segédkezett a stewardesseknek. Magában a műsorban két beszélgetés kapott helyet, így a fedélzeten tartózkodott Allison Janney Emmy-díjas színésznő (Az elnök emberei) és Kym Douglas szépségszakértő is.

Ellen DeGeneres saját nevével fémjelzett talkshow-ja egyébként 2003 óta megy az Egyesült Államokban: a nyíltan leszbikus komika természetes stílusával, öniróniájával hamar nagy népszerűségre tett szert a tengerentúlon. DeGeneresnek egyébként korábban is futottak tévésorozatai, az Ellen és a The Ellen Show. A hölgy a Grammy- és az Emmy-díj átadóján is volt már házigazda, idén pedig az Oscar-átadást vezette le.