Legendás arc a 24-ben

Vágólapra másolva!
A 24 stábjához Jon Voight személyében egy olyan színész csatlakozik, akit igen régen láttunk már televíziós produkcióban.
Vágólapra másolva!

A fiatalabbak, ha másképp nem is, Angelina Jolie apjaként biztosan ismerik Jon Voightot, aki az újabb időkben főként vitatott értékű alkotásokban, például A nemzet aranyá-ban vagy a Transformers-ben tűnt fel. A hatvanas, hetvenes években azonban olyan filmekben játszott, mint az Éjféli cowboy vagy a Hazatérés - előbbiért Oscar-díjra jelölték, utóbbiért meg is kapta az elismerést.

Voight most a 24 stábjához csatlakozik, ami azért is jelentős esemény, mert az 1993-as Texasi krónikák - A vad vidék-et nem számítva utoljára jó negyven éve vett részt kifejezetten tévére készült produkcióban. A színész 1966 és 1969 között szerepelt a minden idők leghosszabb sorozatának számító Gunsmoke-ban, de itt is csak három epizódban láthattuk.

A 24-ben rendszeres szereplő lesz, akinek karakterét a hetedik évad elé készített kétórás tévéfilmben vezetik be a nézőknek, hogy aztán az új szezonban annál nagyobb szerepet kapjon. A figuráról egyelőre nem lehet többet tudni, mint hogy gonosz, ily módon pedig Jack Bauer ellensége lesz.

Ilyen kaliberű főgonosz utoljára Dennis Hopper személyében jelent meg a 24-ben, mégpedig az első évadban: a színész a Victor Drazen nevű szerb nacionalistát játszotta.