Vágólapra másolva!
Nem csak Tim Burton dolgozik az Alice Csodaországban újabb adaptációján, a mozifilmmel párhuzamosan tévésorozat is készül a műből.
Vágólapra másolva!

2010-ben mutatják be az Alice Csodaországban azon változatát, melyben Johnny Depp játssza Április Bolondját - idén, év végén pedig érkezik a tévébe, konkrétan az Egyesült Államok-beli SyFy csatornára Nick Willing verziója is. A projektről korábban cikkeztünk már, most azonban újabb részletek láttak róla napvilágot.

A régebben Sci-Fi Channel néven futott csatorna az Óz, a csodák csodája egy rendhagyó (nyilván sci-fi környezetbe emelt) adaptációjával már tett egy hasonló kísérletet, melynek író-rendezője szintén Willing volt. Az alkotó most egy szürreális városba helyezi az eseményeket, ahol ferdék a tornyok, motorbiciklit és repülőt formázó flamingók röpködnek, a Szívkirálynő pedig egy kaszinót üzemeltet.

Willing a korábbi adaptációknál sokkal "pikánsabbnak, vagányabbnak és szexisebbnek" nevezi művét: a történet hőse, Alice itt ugyanis egy huszonéves, egyedülálló lány, akinek kalandjaiba egy erőteljes szerelmi szálat is beleszőtt a rendező.

Alice-t az itthon kevéssé ismert Caterina Scorsone játssza, a királynő szerepébe viszont a világhírű Kathy Bates bújt, aki a Tortúrá-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, de láthattuk többek között a Sült zöld paradicsom-ban, a Dolores Clairbone-ban vagy a Schmidt történeté-ben is.