Alice egy másik Csodaországban

Vágólapra másolva!
Az újabban SyFy néven futó Sci Fi Channel megrendelt három minisorozatot, az egyik az Alice Csodaországban remake-je.
Vágólapra másolva!

Lewis Carroll Alice Csodaországban című könyvéből több filmes adaptáció készült már, a mostani az alkotók szándéka szerint modern köntösben, új megvilágításban tálalja a fantasztikus történetet. A Sci Fi Channelnek nem ez az első ilyen vállalkozása, korábban az Óz, a csodák csodájá-t dolgozta fel Tin Man címmel - sőt az író-rendezőt, Nick Willinget is megtartotta a mostani projekthez.

"Az Alice Csodaországban tökéletes alapanyag ahhoz, hogy mai módon tálaljunk egy klasszikus történetet" - mondta a Reutersnek a csatorna egyik vezetője, Robert Halmi Jr. A sorozatot a tervek szerint télen mutatják be, de jövőre jön még két másik adaptáció is, az egyiknek egy képregény, a másiknak egy többrészes fantasyregény az alapja.

A Fantom képregények korábbi feldolgozásai nem voltak éppen sikeresek, de Halmi szerint ez jó ok arra, hogy újra megpróbálják, hisz az alapanyag nagyon színvonalas, a többi szuperhőstől némileg eltérő karaktert állít a középpontba. "Több, mint egy srác lila harisnyában" - fogalmazott Mark Stern, aki a saját gyártású programokért felel a SyFy-nál.

A harmadik reménybeli sorozat Philip José Farmer Riverworld-regényei alapján készül: a történet középpontjában egy fotóriporter áll, aki átkerül egy rejtélyes világba, melynek a valaha élt összes ember a lakója. Itt természetesen számos történelmi személyiség is feltűnik, de őket nem hasonló karakterű színészek, hanem huszonévesek játsszák, így elsőre nem lehet rájönni, hogy ki kicsoda.