A köztévék kijátszására ad tippeket az RTL

tévé, média, tévés képernyő
Vágólapra másolva!
Bő egy hete minden szolgáltatónak előre kellett vennie az összes közmédia-csatornát, így a kereskedelmi tévék hátrébb szorultak. Az RTL tippeket adott, mit tegyen, aki mégiscsak a Barátok közttel szeretné kezdeni a tévézést az M1 helyett.
Vágólapra másolva!

"Itt az ideje lakatot tenni a hűtőszekrényre, mielőtt az állam minden háztartásba berombol, és kicseréli a dobozos tejet, vagy beteszi a frigóba a banánt, hiába mondjuk, hogy annak nem ott van a helye. A csatornák átsorolása után csak arra tudunk gondolni, hogy ez lesz a következő lépés" – írta internetes oldalán az RTL.

Választás mindig van

„Noha a szolgáltatók mindent megtettek, hogy idejében értesítsék a tévénézőket, sokakat meglepett, amikor július 1-jén nem a megszokott csatornáikat találták a megszokott helyeken.

az ügyfélszolgálatosok pedig valószínűleg jobban ismerik mostanra a hazai távirányító-piac gombelosztási rajzát, mint a saját személyi igazolványukat" – áll a szövegben, majd két ötletet is adnak arra vonatkozóan, hogyan kerülheti el valaki a közmédia tévéit, ha azok nem érdeklik.

Mint korábban megírtuk, a médiatörvény 2014 decemberében elfogadott módosítása szerint a szolgáltatóknak két új közszolgálati csatornának is helyet kellett biztosítaniuk a digitális platformjaikon, illetve az állami csatornák SD és HD verzióját az EPG sorrend első helyeire kellett sorolniuk,– vagyis ezek jelennek meg elsőként az elektronikus programújságban.