Kihagytak több elemet az RTL Klub show-jából

Kiss Ramóna dögös ruciban ment Sebestyén Balázshoz
Vágólapra másolva!
Sebestyén Balázs új show-ja, a Gyertek át szombat este! szépen szerepelt az első alkalommal, simán nyerte az idősávját. A műsor nem az RTL Klub saját formátuma, az eredeti, amerikai verzión és a miénken kívül még hét nemzetközi változat létezik – ezeket mutatjuk most be, lássuk, máshol hogyan buliznak szombat esténként a sztárok! 
Vágólapra másolva!

A magyar hírességek eddig még jól jártak, a szombati játékban a legnagyobb büntetés az volt számukra, ha kiestek, hogy el kellett kullogniuk a bárpulthoz – addig is ittak egy virgin mojitót, amíg a többiek tovább produkálták magukat.

A külföldi verziókban nem ritka, hogy a versenyzők rossz válasz esetén popcornt kapnak az arcukba,

igaz, a licenc alapján még itthon is jöhet ilyen.

Több játékot kihagytak a magyar szerkesztők

A műsor az Egyesült Államokból származik, ott 2013-ban indult, jelenleg már a harmadik évadja megy. A Miller család-ban is látható Sean Hayes és haverja, Todd Milliner találták ki, miután

ők maguk is gyakran tartottak különféle játékokkal egybekötött házibulikat.

Úgy tűnik, a nézőknél és a kritikusoknál is betaláltak, a házigazda, Jane Lynch (Glee – Sztárok leszünk) például 2014-ben és idén is megkapta munkájáért a Creative Arts Emmyt.

Itthon több mint harmincféle játék szerepel a műsorban, az amerikaiaknál viszont több mint negyven, így biztosan

lesznek olyanok, amiket a magyar szerkesztők kihagytak.

Szerintünk idehaza nincs sok értelme például a Snack Round-nak, ahol különféle rágcsálnivalókat kell felismerni, és a teleshopból válogatott, úgynevezett „infomercial products”-hoz köthető But Wait There’s More! sem nagyon illik a magyar kultúrkörbe.

A hazai verzióban a végjáték is másként alakult, az első adásban a sztároknak p betűs szavakat kellett kitalálniuk és visszamondaniuk a civil játékos leírása alapján – ezzel szemben az Egyesült Államokban a fenti videón látható Celebrity Name Game adja a bónuszkört, itt tíz sztár nevét kell kitalálni kilencven másodperc alatt.

Minden jó válasz után 1000 dollár jár,

de, ha mind a tíz megvan, 25 ezerre emelik a végösszeget – ami nagyjából 6,7 millió forintnak felel meg, miközben Balázsnál maximum 3 milliót lehet elvinni. A tengerentúlon ráadásul a végső körben versenyző sztár is nyerhet 10 ezer dollárt, az általa kiválasztott jótékonysági célra.

A műsor ment vagy megy Kanadában, Franciaországban, Indonéziában, Spanyolországban, Thaiföldön és Törökországban is, Görögország és Ciprus pedig közös verziót ad, nézzük végig!

A francia nyelvű kanadai verzió kicsit sterilnek tűnik,

mintha tényleg egy házibuliban lennénk, de egy unalmasban – egy olyanban, amelynek az elején azonnal nyomnánk is a távirányító előre tekerő gombját:

A franciák az egyszerű Canapé Quiz címet adták a produkciónak, a java 2014 februárja és áprilisa között már lement náluk. Itt csupán tizenegy játék volt, a közönséget viszont, úgy tűnik, jobban bevonták, egy kisebb tömeg ott áll egyből a kanapék mögött:

Az indonéz kiadásról a neten egyetlen videót találtunk, amelyet a tévéből vehetett fel az aktuális, újévi adás civil versenyzője, Moses Daniel Elijah. Sem a résztvevő hírességeket, sem a nyelvet nem ismerjük, a felvétel alapján inkább mondanánk ezt egy esküvői játéknak, mintsem tévéműsornak:

Spanyolország volt eddig az egyetlen hely, ahol

a műsorvezetést nem egyetlen emberre, hanem egy összeszokott párosra bízták,

a Los Morancos néven is ismert Jorge Cadaval és testvére, César a házigazdák. Ez a spanyol virtuson túl is ad egy sajátos dinamikát a produkciónak, ahogyan az is, hogy a közönség itt is a játéktérhez jóval közelebb van, mint nálunk.

Thaiföldön jó sok támogatója van a produkciónak, annyi bizonyos, hiszen a műsor közben a házigazda mögött is pörögnek a logók. Amúgy a japán gameshow-kra emlékeztet a felvezetés, európai szemmel mindenki túljátszik mindent:

Törökországban egyértelműen a műsorvezetőre húzták fel a produkciót, az ottani cím, Saba ile Oyuna Geldik nagyjából azt jelenti, Sabához jöttünk játszani – a szőke házigazda, Saba Tümer láttán talán meg is értjük ezt:

A Görögországban és Cipruson adott verzió is egy hasonló szőke műsorvezetőre épít, sőt itt a civil versenyzők is úgy néznek ki, mint a sztárok, csak arról ismerjük fel őket, hogy a többiektől kicsit távolabb ülnek:

Szavazzon!

Önnek melyik verzió tetszik a legjobban?