Egymás ellenfelei lettek az X-faktorosok

Tóth Andi, X-Faktor
Vágólapra másolva!
A második középdöntővel folytatódik A Dal 2016, kilenc produkció küzd majd a döntőbe jutásért. Mutatjuk, kik állnak színpadra szombat este.
Vágólapra másolva!

Ott lesz a középdöntő második részében Berkes Olivér és Tóth Andi, akik Seven Seas című dalukkal mennének az Eurovízióra. Az énekes zenei karrierje a The Voice tehetségkutatóban indult 2012-ben, ahol Caramel csapatának tagjaként az elődöntőig jutott, a duó női tagja pedig az ötödik X-Faktor győzteseként vált ismertté. 34 pontot kaptak összesen a harmadik elődöntőben, vigaszágon jutottak tovább.

A ByTheWay eredeti tagjai két X-Faktor válogatón ismerkedtek meg 2011-ben és 2012-ben, végül négyes felállásban a 2013-as szériában arattak komolyabb sikert: a második helyezést hozták el. A Dal 2016-ban a Free To Fly című számmal jelentkeztek - immár hármasban -, az első elődöntőből 31 ponttal mentek tovább.

Az Egy másik zenekar már évek óta működik, a tehetségkutatóból ismert Péterffy Lili azonban csak 2015-ben csatlakozott hozzájuk. Az Eurovízióra együtt mennének a Kéne közös kép című dalukkal, amire a zsűritől és a nézőktől 36 pontot kaptak.

Nagy esélyese a versenynek Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd. A Rising Star-ból ismert énekes Pioneer című dalát magasztalta a zsűri, 42 pontjával megnyerte az első elődöntőt.

Gáspár Laci is ott lesz a színpadon szombat este, aki a Megasztár-ban bronzérmeseként kiérdemelte a 2004 legjobb férfihangja címet. A Dal 2016-ban 36 ponttal ment tovább a középdöntőbe.

Nika az Emlékkép-pel jutott be a középdöntőbe. A Dal-ban 2012-ben mutatkozott be először: This Love című dalával a műsor döntőjébe jutott. Szerepelt azóta a The Voice tehetségkutatóban, majd a Sztárban sztár-ban is. Az énekesnő különleges arcfestéssel állt színpadon, 34 ponttal ment tovább. Dalát angol nyelven adta be, de az elődöntőben magyarul énekelt.

Magas pontszámmal (38 pont) ment tovább a Parno Graszt, a roma népzenei együttes Már nem szédülök című dalukat mutatták be – Tatár Csilla még a cipőjét is ledobta a színfalak mögött, hogy táncolhasson.

Nem először próbálkozik kijutni az Eurovízióra a Passed, idén a Driftin' című dalukkal érkeztek, 34 pontot zsebeltek be a második elődöntőben.

A versenyben ott lesz továbbá Vásáry André, akinek 39 ponttal szavaztak bizalmat a nézők és a zsűri tagjai, ő Why című dalával képviselné az országot.

Szombat este lezárul A Dal 2016 középdöntője, február 28-án dől el, ki képviseli Magyarországot az Eurovízión. Eddig a döntőbe jutott Kállay-Saunders együttese, Oláh Gergő, Petruska és a Mushu.