Hatósági eljárás indul a Music FM ellen

zenehallgatás
Two young female friends listening to music
Vágólapra másolva!
A Médiatanács a rádióadók reggeli műsorait vizsgálta, büntettek és eljárást is indítottak.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács folytatta azt az év elején hivatalból elkezdett tematikus vizsgálatot, amelyben a nagy hallgatottságú – a Music FM, a Petőfi Rádió, a Sláger Rádió és a Class FM – rádióadók reggeli rádiós műsorait elemzik a médiatörvény gyermekeket védő korhatár-besorolási szabályai szempontjából.

Ennek keretében a Music FM Önindító műsorának január 12-ei és 15-ei adásainak vélhetően hibás – 12 éven aluliaknak nem ajánlott –

korhatár-besorolása miatt a Médiatanács hatósági eljárást indít a médiaszolgáltatóval szemben,

a vizsgálandó műsorrészek ugyanis a 16 éven aluli hallgatók számára túlzottan részletező szexuális utalásokat és nemkívánatos magatartásmintákat tartalmazhattak.

A Tilos Rádió 7térítő című műsorát állampolgári bejelentésre vizsgálta a hatóság. A rádió szolgáltatójára 50 ezer forint bírságot szabott ki a testület a február 29-i műsorában elhangzottak hibás korhatár-besorolása miatt, mert a kérdéses szegmensben olyan szexuális tartalmú információk hangzottak el, amelyeknek értelmezése a kiskamaszok számára problémát jelenthet, így azt 12 éven aluliak számára nem ajánlottként kellett volna sugározni.