Tóth Gabi: Egyre jobban összeolvadok az ősi erővel

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Tóth Gabi úgy érzi, a népzenében és a hagyományainkban találta meg az útját, egy éve jött rá, hogy vissza kell találnia a gyökereihez - erről írt a követőinek.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő hosszasan írt arról, hogy tavaly ilyenkor ült le a gitárosával, és mikor elkezdtek játszani, visszarepült a múltjába.

"Akkor és ott valahogy visszatért a múlt bennem. Olyan erősen, amit még nem tapasztaltam. Újra Tapolcán voltam az édesanyám matyó blúzában, mert az volt a kedvencem, és gyakoroltam a népdalokat szüntelen. Szabadon az utcákon sétálva élveztem az erőt, ami ezekből a dallamokból szabadult fel. 13 évesen megfogadtam, hogy ez lesz az én utam! Őrizni ezeket a hagyományokat, példát mutatni a fiatal társaimnak... letértem erről az útról... le kellett térnem róla" - írta.

Tóth Gabi Forrás: Tóth Gabi / Facebook

"Rengeteg mindenre jöttem rá így 16 évvel később. Ezért a küldetésemért kellett megjárnom ezeket a csodálatos elágazókat. Hogy minden lelki tapasztalatom meglegyen, amivel ezt hitelesen tudom adni. Írom azóta a dalokat Tibivel, egyre jobban olvadok össze az ősi erővel, egyre jobban áll rá a hangom arra, amit igazán tudtam, szerettem. Nem tudtam, mit kell tennem. Kerestem magamat, miközben végig az orrom előtt volt. Itt bennem. Egy éve csak a semmiből jött ez a dal, de ez a mindent jelentette nekem, mert megtaláltam újra azt az utat, amit járnom kell."

Mint írja, odaadta a testét és a lelkét, alázattal és tiszta erővel, és nagyon hálás minden boldog pillanatért és kudarcért. "Szeretem az életemet és elkezdtem megérezni a harmónia illatát" - zárta a sorokat.