A modellvilág gyűlöletes, megalázó arcáról mesélt a színésznő

2016 ABC Upfront GettyImageRank3 Arts Culture and Entertainment Celebrities Vertical
NEW YORK, NY - MAY 17: Maggie Q attends the 2016 ABC Upfront at David Geffen Hall on May 17, 2016 in New York City. Brad Barket/Getty Images/AFP (Photo by Brad Barket / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Maggie Q egy interjúban rossz tapasztalatairól mesélt.
Vágólapra másolva!

A lengyel, ír, vietnami felmenőkkel rendelkező Margaret Denise Quigley, a Nikita, a Kijelölt túlélő, a Stalker színésznője egy interjúban a szépségipar árnyoldaláról mesélt, szerinte a modellek világa kőkemény és mérgező légkörű, nem ajánlaná senkinek, hogy kipróbálja. Nyilván sok év után a rossz emlékek jobban megmaradnak, de neki már az is furcsa volt, hogy öt perc késés sem volt megengedett Tokióban, holott hatalmas a város, könnyű volt elveszni benne.

Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Brad Barket

Annál szörnyűbb volt számára, hogy az ügynökségnél, ahol dolgozott fiatalon, minden pénteken megmérték a súlyukat, és kiírták egy falra függesztett táblára. Már ez sem tetszett neki annyira, de szerinte szégyenfalként működött a tábla, ugyanis ott voltak az előző heti és az azelőtti adatok is, így mindenki, aki arra járt, megnézhette, kinek milyen súlyingadozása van, ki hízott az utóbbi időkben. A divatvilágban, mint ismert, egy kiló plusz miatt is csúnyán leteremthetik a fiatal modellt, ezért Maggie Q is utálta a helyzetet. Szerinte ez vezetett sok lánynál ahhoz, hogy folyamatos szégyenben éltek, majd táplálkozási zavaraik lettek, így a szégyentáblás húzás akár anorexiát is eredményezhetett.

A színésznő azt is hozzátette, hogy neki nem voltak súlyproblémái, főképp azért nem, mert fiatalon még annyi pénze sem volt, hogy napi háromszor étkezzen. Genetikailag is sovány, sokat sportolt gyerekként, és Tokióban drága volt az élelmiszer – mint mesélte, az volt a luxus számára, hogy hétvégén gyümölcsöt ehetett.