Reggelire három feles, három pohár bor – nagyon mélyről próbált feljönni Damu Roland

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Vágólapra másolva!
Akik ismerték szinkronból, színházból, forgatásról, tudták, hogy a színész életének több mélypontja is volt. A pánikrohamokról, félelmeiről itt olvashat, de volt még súlyos időszaka.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, december 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Az elmúlt napokban kritikus állapotban, mélyaltatásban volt kórházban.

Damu Roland nem színezte a valóságot Az igazság című könyvében, ott leírta, hogy volt időszak, amikor minden reggel hányással indult, Xanaxszal, szorongásoldóval folytatódott, de reggel 8-kor már „Terike kocsmájában" ült és ivott. Volt, hogy délig ott fogyasztott, majd elment szinkronizálni, de a kollégák érezték a szagát.

Damu a Jóban Rosszban sorozatban is rosszfiú volt Forrás: TV2 Play

Két munkatársa adott neki kölcsön, de az a pénz sem tartott sokáig. „Elittam. A reggeli mennyiség két-három feles, két-három borral volt. Este pedig már nem is dupla, hanem tripla vodkákat kértem. Izzadtam, dagadt voltam. Ha nem ittam eleget, fáztam. Ha rosszul voltam, bekaptam két Xanaxot és összerágtam. Az az íz és a vodka íze gyönyör volt a számomra" – írta.

„Esténként eszméletlenre ittam magam, csak feküdtem. Sokszor a kocsmából vittek fel a szállodai szobámba. (...) Reggelente a halálomon voltam. Két feles, két hányás, két Xanax, és bumm, újra sármosnak, jóképűnek, vagánynak éreztem magam. Miközben a tükör és a valóság egy dagadt, alkoholtól felpüffedt fejű, bizonytalanul tántorgó embert mutatott. Senki és semmi nem érdekelt" – vallotta a könyvében.