Állatbarát állatkertek világszerte

Vágólapra másolva!
Nap mint nap találkozhatunk olyan híradásokkal, amelyekben embertelen módon tartott háziállatokról, éheztetett vadállatokról, bántalmazott kedvencekről számolnak be nekünk. Szerencsére nem minden fogságban tartott állatra vár ilyen sors, vannak olyan helyek, ahol szakszerűen és szeretettel bánnak a fogságban tartott állatokkal. Összeállításunkban néhány olyan állatkertet ismerhetnek meg, amelyek lakói irigylésre méltó helyzetben vannak.
Vágólapra másolva!

Animal Kingdom, Orlando, Florida

Forrás: [origo]

A park több mint 500 hektáron terül el és tekintélyes méreteivel ez a legnagyobb Disney témapark a világon, és az első a hasonló parkok közül, amelyek teljes egészében az állatok védelmét tűzték ki célul. A parkban olyan különleges fajok is megtalálhatók, mint a fehér orrszarvú, a vékony-nyakú antilop, a gerenuk, vagy a meztelen patkány. A látogatók hét elkülönített területen sétálhatnak keresztül, ezek mindegyike más-más élőhelyekre kalauzol el.

Baseli Állatkert, Svájc

Forrás: [origo]

A bázeli lakosok egyszerűen csak Zolli-nak hívják kedvenc állatkertjüket, amely évente közel egymillió látogatót fogad. Ezzel Svájc második legnépszerűbb látnivalója a schaffhauseni Rajna vízesés után. Az állatkert 1874-ben nyitotta meg kapuit és jelenleg közel 600 faj 6 ezer példányának otthona. Van itt törpevíziló, szomáliai vadszamár, vagy épp szkarabeusz bogár is. Aki erre jár ne hagyja ki az állatkert különleges attrakcióját, a viváriumot, amely a földi élet kialakulását és fejlődését mutatja be a vendégeknek látványos formában.

Beauval Állatkert, Franciaország

Forrás: [origo]

Az állatkert viszonylag fiatalnak mondható, 1980-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, de ekkor még tulajdonképpen egy madár rezervátum volt csak, mintegy 2 ezer különféle madárfajjal. Egy évtizeddel később, az első egzotikus állatok, zsiráfok és majmok megérkezésével már igazi állatkertté avanzsált. Manapság már 4 ezer példány él itt és olyan különleges fajok is megtalálhatók a kifutókban, mint egy fehértigris pár, Gorbi és Rajsza, vagy a két lamantin, Quito és Luna. A park megtekintése után érdemes ellátogatni Chambordba és Chenonceaux-ba a két gyönyörű Loire-menti kastélyba a közelben.

Berlini Állatkert, Németország

Forrás: [origo]

A német főváros híres állatkertje büszkélkedhet a világ legnagyobb vadállományával: 86 hektáros területén 1440 faj 13 900 képviselőjével találkozhatnak a látogatók. Az állatkert nemzetközileg is elismert különleges példányai és nevelőmunkája miatt. Az állatkertet 1844-ben alapították, a múlt században az állatok túlnyomó többsége átvészelte a második világháborút, a teljesen elpusztult épületeket később régi szépségében építették újjá.

Bronx-i Állatkert, New York

Forrás: [origo]

Ez a legnagyobb városi állatkert az Egyesült Államokban, 265 hektáros területen terül el, benne parkokkal és különböző természetes élőhelyekkel, amelyek több mint 4 ezer veszélyeztetett állatnak adnak otthont. A látogatók számára a legnagyobb élmény a Vad Ázsia magasvasút, melynek fedélzetéről ázsiai vadállatokat figyelhetnek meg. A Dzsungelvilág mesterséges ösvényein a trópusi esőerdőkben őshonos növényeket és állatokat ismerhetnek meg az érdeklődők. Az állatkert különlegessége a Kongói Majomerdő, amely 6,5 hektáros kiterjedésével a legnagyobb ember által épített mesterséges esőerdő a világon.