A Malév dobja Seremetyevót

Vágólapra másolva!
A Malév 2008. március 30-tól Seremetyevó helyett a modern, a oneworld taglégitársaságai és az AiRUnion által is használt Domogyedovó (DME) nemzetközi repülőtérre közlekedteti moszkvai járatait - tájékoztatta a légitársaság a távirati irodát.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Domogyedovó a forgalmi mutatók tekintetében ma már Moszkva vezető repülőtere, ráadásul a Malév utasai számára itt biztosítható a gyors és kényelmes csatlakozás az AirUnion és más orosz légitársaságok hálózatára.

Oroszország legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő repülőterére - amely első orosz légikikötőként elnyerte a ISO 9001:2000 minősítést - jelenleg 72 légitársaság üzemel, amelyek 207 kül- és belföldi célállomással kötik összes az orosz fővárost.

A repülőtéren mintegy 19 millió utas fordult meg 2007-ben, ami az előző évhez képest 18 százalékos bővülést jelent. A jelentős utasforgalom mellett Domogyedovón összpontosul a Moszkvába érkező nemzetközi és belföldi cargo forgalom is.

A domogyedovói Nemzetközi Repülőtér Moszkvától 22 km-re, dél-keletre található. A fővárossal korszerű gyorsforgalmi út köti össze, de az utasok tömegközlekedési eszközökkel, vagy taxival is elérhetik járatukat. A domogyedovói reptér 2006-ban elnyerte a "Világ Legjobb Repülőtere" címet.