Fry: A Honda sokat köszönhet Buttonnak

Vágólapra másolva!
Nick Fry, a Honda Racing ügyvezető igazgatója nem győzte méltatni Jenson Buttont, aki a Magyar Nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét.
Vágólapra másolva!

Buttonnak nem sok ideje volt az ünneplésre első futamgyőzelme után, ugyanis már a verseny napján gépre szállt, hogy egy PR rendezvényre utazzon Sanghajba. A csapat ügyvezetője, Nick Fry azonban ódákat zengett a brit versenyzőről, akinek igen sokáig kellett várnia első futamgyőzelmére.

"Fantasztikusan teljesített Jenson a hétvégi versenyen. A 14. helyről kezdte meg a futamot, és a hetedik körben már a negyedik pozícióban volt, ami elképesztő" - mondta Fry. "Mikor megelőzte Michael Schumachert, akkor azt gondoltam magamban, hogy nézzék emberek, erről a versenyzőről mondták azt, hogy nem tud előzni, és nem elég agresszív a pályán. Úgy gondolom, minden kétkedőnek felnyitotta a szemét a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményével."

"Mindig is hittem benne, hogy meg tudja csinálni. Sok időbe telt, de megszerezte első futamgyőzelmét, és innen már nincs megállás. Jenson remek vezető, én mindig is arra ösztönöztem, hogy vállaljon nagyobb szerepet a gárdában, mert az ő véleményére mindenki különösen odafigyel. Sokat köszönhet neki a csapat."

Bár a Honda fantasztikusan teljesített a téli teszteken, a brackley-i bázisú csapat borzalmasan kezdte az idei szezont. Az eredmények a hatalmas költségvetés ellenére sem jöttek, így egyre több kritika érte őket. A mélyrepülés azonban a Magyar Nagydíjon megszakadt, ahol a japánok megszerezték oly régóta várt első futamgyőzelmüket konstruktőrként a Forma-1-ben, mely Fry szerint fordulópont volt a csapat életében.

"Talán kisebb lesz rajtunk a nyomás, de első győzelmünk után már többet várnak tőlünk" - magyarázta a szakember. "Nem lesz egyszerű az elkövetkezendő időszak. Jelenleg a bajnokság negyedik helyén állunk, ahonnan nagyon nehéz lesz feljebb kerülnünk. Olyan csapatokkal kell csatáznunk, mint a McLaren, a Ferrari, vagy a Renault. Ellenük pedig visszafogott felfogással nem fogunk tudni fellépni. Eddig óvatosak voltunk, így esélyünk sem volt a nagyokkal szemben, amin mindenképpen változtatnunk kell a jövőben."