A Renault jövőre is számíthat a Telefonicára

Vágólapra másolva!
A spanyol telekommunikációs nagyvállalat, a Telefonica készen áll újabb egy évre meghosszabbítani szponzori szerződését a Renault-val, noha Fernando Alonso az év végén elhagyja a világbajnok csapatot.
Vágólapra másolva!

A Renault-nak hasonló nehézségekkel kell szembenéznie a jövő évben, mint legnagyobb riválisának, a Ferrarinak, ugyanis mindkét csapat elveszti főszponzorát - a Mild Seven illetve a Malboro személyében -, amely hatalmas bevételkieséssel jál, amit valamilyen módon pótolniuk kell a 2007-es idényben.

A Renault azonban úgy tűnik, hogy továbbra is számíthat a Telefonica támogatására, noha a spanyol nagyvállalat Alonso személyes szponzoraként érkezet a csapathoz a 2004-es idényben. Bár Fernando a jövő évet a McLarennél kezdi majd meg, a Telefonica nem követheti a spanyolt, ugyanis a wokingiak főszponzora a rivális Vodafone lesz.

Megbízható források szerint a Telefonica 30 millió dollárral támogatná a csapatot a jövő évben, amely összeg azonban nem elég ahhoz, hogy főszponzorrá lépjen elő a Renault-nál, így a francia gárdának további támogatókat kell keresnie.