Egy új kutatás szerint csökkent Taylor Swift politikai befolyásoló ereje

Horizontal ART AND CULTURE HEADSHOT MUSIC CONCERT ON STAGE
Vágólapra másolva!
A megkérdezettek többségét nem befolyásolná, hogy Taylor Swift melyik elnökjelöltet támogatja – derült ki egy új felmérésből. A kutatás értelmében megállapítható, hogy az énekesnő politikai befolyásoló ereje csökkent, miután 2020-ban Joe Biden mellett tette le a voksát.
Vágólapra másolva!

A Redfield & Wilton Strategies által készített felmérésében 

a válaszadók 55 százaléka mondta azt, hogy Taylor Swift támogatása nem befolyásolná a novemberi szavazatukat.

A megkérdezettek 18 százaléka viszont nagyobb valószínűséggel szavazna egy Swift által támogatott jelöltre.

Úgy tűnik, hogy az idei választási kampányban – a négy évvel ezelőttivel ellentétben – a hírességek nem szívesen sorakoznak fel Biden mögött. Rekord alacsony népszerűsége – különösen a fiatal progresszívek körében, akik elítélik Izraellel kapcsolatos álláspontját – „sérült áruvá” tette őt.

A hírességeknek ezúttal mérlegelniük kell, hogy milyen károkat okozna személyes brandjükben, ha nyilvánosan támogatnák a regnáló elnököt.

Egy nemrégiben készült Quinnipiac-felmérés szerint 

a választók 67 százaléka úgy véli, hogy Biden túl idős egy második ciklushoz. 

Még a New York Times felmérése is keményen leszólta Bident, a regisztrált szavazók 73 százaléka szerint túl öreg ahhoz, hogy hatékony elnök lehessen.

A 2024-es elnökválasztáson Taylor Swift még nem támogatott egyetlen elnökjelöltet sem.

Az énekesnő feltűnő hallgatásba burkolózott Joe Biden kapcsán az elmúlt négy évben. Eddig szintén nem támadta nyilvánosan Donald Trump volt elnököt, ahogyan azt a legutóbbi választási ciklusban tette.

A demokraták ennek ellenére megpróbálnak udvarolni neki a támogatásért: Rob Reiner nemrég könyörgött Swiftnek, hogy nyilvánosan támogassa Bident, szó szerint azt mondta, hogy "bármit megadna" ezért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!