A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
HUNEszter Muhari
14:10VívásSe-Ra Song-Eszter Muhari
NyílNyíl

Új Gyűrűk Ura-film - 2026-ban visszatérhet Gollam a filmvászonra

Vágólapra másolva!
Jó hír érkezett a fantasy rajongóiak. A Warner Bros. Discovery ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy 2026-ban új Gyűrűk Ura-film várható, amelynek Peter Jackson lesz a producere, és Andy Serkis a rendezője.
Vágólapra másolva!

A Warner Bros. Discovery május eleji, első negyedéves üzleti konferenciáján David Zaslav vezérigazgató bejelentette, hogy készül az új Gyűrűk Ura-film,  Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, azaz A Gyűrűk Ura: Vadászat Gollamra munkacímmel – számol be a Hollywood Reporter. A hivatalos bejelentés szerint a projekt a forgatókönyv-fejlesztés korai szakaszában jár, de már biztos, hogy a főszerepet és a rendezés feladatát is Andy Serkis kapja, aki a korábbi Tolkien-adaptációkban (CGI-színészként, motion capture technikával) Gollamot alakította.

új Gyűrűk Ura-film
2026-ban jöhet az új Gyűrűk Ura-film 
Fotó: New Line Cinema

A J. R. R. Tolkien 1954 és 1955-ben megjelent regényfolyamából készült, Peter Jackson által rendezett A Gyűrűk Ura-trilógia óriási siker volt a 2000-es évek elején:  A Gyűrű Szövetsége (2001) négy,   A két torony (2002) két, a befejező rész, A király visszatér (2003) pedig tizenegy Oscar-díjat nyert (amivel az 1959-es Ben-Hur és az 1997-es Titanic után a harmadik film, amelynek a díj történetében a legtöbb elismerést sikerült az Oscar-gálán megszereznie), ráadásul a trilógia befejező része volt az első fantasy az Oscar történetében, amely elnyerte a legjobb film díját. És akkor ott vannak az elképesztő bevételi adatok: az első rész 884 millió, a második 948 millió, a harmadik pedig 1,156 milliárd dollár bevételt hozott – a három film gyártási költsége 282 millió dollár volt (nagyjából 100 milliárd forint), az összbevétel pedig 2,988 milliárd dollár (mintegy 1000 milliárd forint), ezzel a trilógia minden idők egyik legsikeresebb franchise-a lett, amit Peter Jackson a szintén Tolkien-feldolgozás Hobbit-trilógiával bővített 2012 és 2014 között 6 részesre (így az összbevétel közel 6 milliárd dollárra nőtt). 

Továbbá ugyancsak a Warner gyártásában készült az idén decemberben az amerikai mozikba kerülő Gyűrűk Ura animációs film, A Gyűrűk Ura: A Rohirrimek háborúja, amely  200 évvel A hobbit eseményei előtt játszódik (miközben az Amazon saját víziói alapján készíti az állatvédők által sokat kritizált Gyűrűk Ura-tévésorozatot).

A Warner friss bejelentése alapján most tovább bővülhet a sorozat (ami, ha Harvey Weinsteinen múlik eleve csak egyetlen filmre korlátozódik) – igazodva a tavaly februári bejelentéshez, miszerint az akkor újonnan megválasztott stúdióvezetők, Mike De Luca és Pam Abdy megállapodást kötöttek arról, hogy újabb filmeket készítenek majd a Tolkien-könyvek alapján.

Még nem tudni, miről szól az új Gyűrűk Ura-film

A Warner Bros. Discovery nyilatkozata alapján még homályos, miről fog szólni az új Gyűrűk Ura-film. A rendező és főszereplő személye mellett a kreatív producer (Peter Jackson) és a forgatókönyvírók személye (a franchise korábbi részein is dolgozó Fran Walsh és Philippa Boyens) biztos. Valamint annyi, hogy a film "eddig még el nem beszélt történetszálakat dolgoz fel" és az új film tiszteletben tartja majd Tolkien munkásságát.

A Gollam/Szméagol kettős karakter mindig is lenyűgözött, mert Gollam az emberi természet legrosszabb részét tükrözi, míg a Szméagol vitathatatlanul nagyon szimpatikus. Úgy gondolom, hogy kapcsolatot teremt az olvasókkal és a filmes közönséggel, mert mindkettőből van egy kis darab mindannyiunkban. Nagyon szeretnénk feltárni a karakter hátterét, és elmerülni utazásának azon részeiben, amelyekre a korábbi filmekben nem volt időnk. Túl korai lenne megmondani, ki keresztezi majd az útját, de elég annyit elárulnunk, hogy átvesszük a vezetést Tolkien professzortól

 – mondta Peter Jackson a Deadline-nak.  

Az biztos, hogy mind Tolkien, mind a Gyűrűk Ura-filmek rajongói számára megnyugtató, hogy a kreatív alkotók személye tulajdonképpen változatlan, hiszen Peter Jackson, Walsh és Philippa Boyens neve garanciát jelent arra, hogy az új Gyűrűk Ura-film nem lóg majd ki túlságosan a franchise-ból. És nincs ez másként a Gollamot alakító Andy Serkis esetében, aki legutóbb a Venom 2-vel (2021) bizonyította, hogy képes nagy szabású produkciók levezénylésére, illetve a George Orwell regényéből készült Állatfarmmal 2025-ben animációs rendezőként is bemutatkozik (ráadásul épp utóbbi miatt mondott le a Venom-sorozat harmadik részének rendezéséről).

Peter Jackson mindenesetre bízik Serkis rendezői képességeiben és tapasztalatában.

Megvan benne az energia és a képzelőerő, és ami a legfontosabb, a történet világának eredendő megértése, ami szükséges ahhoz, hogy visszatérjen Középföldére.  Nyolc filmen dolgoztunk együtt, és minden alkalommal fantasztikus élmény volt. Nincs senki ezen a földön, aki nála jobban fel lenne készülve Gollum történetének elmesélésére

 – mondta Jackson a Deadline-nak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!