Világszenzáció lesz ez az egymilliárd dollárból épülő különleges sziget

Abu-Dzabi
Különleges sziget épül az Egyesült Arab Emírségekben
Vágólapra másolva!
Abu-Dzabiban egy különleges szigetet építenek a gamereknek egymilliárd dollárból, ahol egy kétszáz szobás tengerparti üdülőhely adna otthont a versenyeknek.
Vágólapra másolva!

A True Gamers, az Egyesült Arab Emírségekben működő eSport-hálózat meg akarja építeni a világ első eSport-szigetét Abu-Dzabiban. A helyszínválasztás nem véletlen. Úgy tudni, a Közel-Kelet vezető piaca a gamereknek, egyes statisztikai adatok szerint a régió lakosságának több mint hatvan százaléka eSport-rajongó, és a világon ott az egyik legmagasabb a mobiljátékok letöltési aránya is.

A tervek szerint a szigetet a festői Al Raha strand mentén, a ritka Al Bandar és Al Dana között építenék meg.

Természetesen gondoltak a vendégek megfelelő elszállásolására is: az egyik oldalon a GG Resort kapna helyet kétszáz szobás szállodájával, számítógépeivel, spa-részlegével és úszómedencéjével. A Roadster ezzel kapcsolatban kiemeli, hogy középen helyezkedne el egy professzionális oktatási központ, amely nagyteljesítményű PC-kkel, valamint adatelemző eszközökkel rendelkezne.

Közelében alakítanák ki a TG Arénát, amely az eSport-versenyeknek, konferenciáknak és kiállításoknak adna helyet. 

Egyedülálló eSport-kezdeményezés Magyarországon

Hazai vonatkozású hír, hogy eSport-tornát indít tavasszal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ). Ezzel a kosárlabda további népszerűsítése érdekében ablakot nyitnak a virtuális sportvilágra is.

"Reményeink szerint a globális elitkosárlabdán szocializálódott generációkat így is megszólíthatjuk, és a fejlődő hazai játék mellé is állíthatjuk ezzel a törekvéssel. Éppen ezért partnert kerestünk és találtunk a virtuális eSport-világban, hogy a különféle tudásokat összeadva belépjünk egy számunkra új térbe. 

Ebből a célból elindul az első magyar kosárlabda eSport-torna, az MKOSZ és a Gamerland közös vállalkozása, a HUNBA2KET

 - olvasható a kiadott közleményben.

A szövetség szerint a hazai kosárlabda erős szurkolói bázissal rendelkezik, a bajnoki mérkőzések jó nézőszámai mellett azonban nemcsak a sportolók, hanem a drukkerek utánpótlására is gondolni kell. Az újabb generációk pedig már nemcsak a sportcsarnokokból, hanem a nemzetközi és amerikai elitkosárlabda televíziós és online terepéről érkezve is hazai szurkolókká válhatnak.

"Hisszük, hogy jó munkával és nyitott kommunikációval nincs is akkora távolság Boston, Los Angeles, Phoenix, illetve Szombathely, Szolnok vagy Debrecen kosárpalánkjai között; hogy az NBA-játékon felnőtt magyar fiatalok is megtalálhatják hazai kedvenceiket" - közölte az MKOSZ, hozzátéve, egyedülálló kezdeményezés, hogy egy sportági szövetség odaáll egy szimulátoros számítógépes játék országos kiterjedésű bajnoksága mögé.

A menetrend alapján egy open kupa nyitja a sorozatot, amely után tízcsapatos bajnokságra kerül sor két hónapos online alapszakasszal, majd offline rájátszással a Gamerlandben, Közép-Európa legnagyobb gamer rendezvény-helyszínén, egymillió forintos összdíjazással.