Ifj. Lomnici Zoltán: Felelősségvállalás helyett Varju és Fekete-Győr nem csinál mást, csak mártírkodik

varjulászló, Varju László
A bíróság elítélte Varju Lászlót.
Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy Varju László és Fekete-Győr András bocsánatot kérne, és a választói szemébe nézne, képtelen módon a kormányra mutogat, és áldozatpózba helyezkedve próbálja eljátszani a mártír szerepét – mutatott rá a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Századvég Kutatóintézet alkotmányjogásza.
Vágólapra másolva!

Ahelyett, hogy Varju László és Fekete-Győr András bocsánatot kérne, és a választói szemébe nézne, képtelen módon a kormányra mutogat, és áldozatpózba helyezkedve próbálja eljátszani a mártír szerepét 

– mutatott rá a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Századvég Kutatóintézet alkotmányjogásza. A portál szerint ifj. Lomnici Zoltán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének fenyegetése mellett sem tudott elmenni szó nélkül: szavai szerint az, hogy Gyurcsány nyíltan megfenyegette az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákat és ügyészeket, 

egy angolszász minimum a bíróság megsértéséért felelne, de ennél akár súlyosabb következményekkel is szembe kellene néznie.

Le kellene mondaniuk

A botrányba keveredett két politikus lemondása az országgyűlési képviselői helyről sokak szerint arányos lépés lenne 

– vélekedett az alkotmányjogász, majd kiemelte: a DK képviselőjének esetében ráadásul a másodfokú ítélet által a választás rendje elleni bűntett és a garázdaság vétsége jogerősen megállapításra került, ami az ő esetében még inkább indokolná a lépést.

A baloldalon a bűnöknek sincs következményük

Több baloldali párt esetében az tapasztalható, hogy a jogsértő, vagy éppen vállalhatatlan tetteknek nincsenek következményei – hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán. Hozzáfűzte: másképpen, a baloldalon a bűnöknek sem, a polgári, konzervatív oldalon a hibáknak is van következményük. 

Gyurcsány Ferenc, Gréczy Zsolt, Niedermüller Péter, László Imre, Gyöngyösi Márton, Bangóné Borbély Ildikó is olyan prominens baloldali pártpolitikusok, akik nem távoztak a politikából, de még a pártjukból sem, holott ezt meg kellett volna tenniük

– sorolta az alkotmányjogász.

GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Fotó: MTI/Kovács Tamás

Alkotmányos válság a baloldalon

A választókat meglepetésként érhette, hogy Gyurcsány Ferenc a Momentummal való korábbi kisebb-nagyobb konfliktusokat félretéve ugyanúgy beállt Fekete-Győr, mint Varju mögé. A jelenség kapcsán ifj. Lomnici Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai nagykövet az elmúlt időszakban többször terelgette, sőt felügyelte a magyar baloldali politikusokat.  Az alkotmányjogász szerint ebből tisztán látszik: 

az ellenzéket esetlegesen irányító külső erők nem tűrik a különutas politikát és a széthúzást,

ami pedig a két évvel ezelőttinél súlyosabb választási, alkotmányos és szuverenitási válságot vetít előre a magyar baloldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK