Maszkos támadók több tízmillió forintot loptak egy örkényi házból

25 óra alatt elfogták a rendőrök a betörőket.
Vágólapra másolva!
Március végén két maszkos támadó tört be egy örkényi házba, ahonnan több tízmillió forintot vittek el, miközben az ott lakókat fegyverrel és kaláccsal fenyegették, majd elmenekültek. A ház egyik tulajdonosa felismerte az egyik támadót, de ahelyett, hogy rendőrt hívott volna saját maga próbálta megoldani a helyzetet, de ez napokkal a támadás után sem sikerült, ezért végül feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök nagyon hamar elfogták a betörőket.
Vágólapra másolva!

Két sötét ruhát és maszkot viselő támadó március 31-én hajnalban rontott be egy örkényi házba. A két férfi úgy jutott be, hogy az ajtót benyomták, majd az egyik házban lévő lakó fejéhez fegyvert fogtak, a másikat pedig kalapáccsal fenyegették, miközben az értékeit követelték tőle.

A támadók nem elégedtek meg az ékszerekkel és a 10 millió forinttal, amit a házban találtak, ezért az egyik lakóról letépték a nyakláncot, majd bezárták a szobába a házban lévőket. 

Ezután átkutatták az egész lakást, ahol még találtak 4,5 millió forintot, majd a lopott ékszerekkel és pénzzel együtt elmenekültek.

A ház tulajdonosa nem látta ugyan a támadók arcát, de a hangjuk alapján megismerte őket, azonban ahelyett, hogy értesítette volna a rendőrséget a saját módszereivel próbálta visszaszerezni a pénzét és ékszereit. De a férfinek sikertelen volt a nyomózása, ezért nyolc nappal a betörés után tett csak feljelentést a rendőrségen. 

A férfivel ellentétben a Pest vármegyei rablási nyomozóknak nem volt szükségük 8 napra, ugyanis a feljelentés után egyből munkához láttak és ezért 1560 perc alatt, tehát 25 óra múlva már azonosították is a támadókat

és a tartózkodási helyüket is. Ezután az elfogást protokollszerűen megszervezték és a kommandósokkal április 9-én déluzán Budapesten elfogták a 21 éves O. Józsefet. Társát, O. Krisztofert késő este Fejér vármegyében kapták el. 

A két férfi közül egyikük sem tett vallomást, mindössze annyit mondtak, nem követtek el semmit. A támadókat ezután letartóztatták. 

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás gyanúja miatt folytat a támadókkal szemben eljárást. 

https://www.youtube.com/watch?v=Yzbn7b9GI74&t=3s

A salgótarjáni rendőrök betöréshez mentek ki, de döbbenetes látvány fogadta őket a helyszínen. Egy kunszentmiklósi nő beteg, mozgássérült anyját rabolta ki. Csátalján kamaszok vertek össze és raboltak ki egy idős embert, mindezt egy üveg pezsgőért. Milliós károkat okozott egy sorozatbetörő Salgótarjánban, aki nem csak lopott de még rongált is. Egy kecskeméti férfi néhány óra alatt három helyre tört be, de az utolsó betörésénél elaludt a helyszínen.