Ismét hazugságon kapták a baloldali Pikó Andrást - videó

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Józsefváros polgármestere hazugságokat terjeszt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítése kapcsán. Most Kocsis Máté csúnyán lebuktatta.
Vágólapra másolva!

Így csapja be Pikó András az embereket, videó leplezi le – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

A polgármester napok óta támadja a kormányt, hogy az folytatni kívánja a Diószegi utca megújítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítésén keresztül. Azt állítja, hogy az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek a cserelakást, és azt is állítja, hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók, már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azt birtokba veszi az egyetem.

 

Azonban valami nagyon nem stimmel az állításokkal! Az alábbi videóban Pikó András vagyongazdálkodási emberét hallják egy korábbi képviselő-testületi ülésen. Ismerteti az önkormányzat álláspontját, hogy mi lesz az érintett lakókkal a Dió2030 program megvalósulása esetén.

  • Arról beszél a polgármester momentumos embere, hogy az önkormányzat cserelakásokat biztosít majd, de akkor most miért mondja a polgármester, hogy ezt nem tudják megoldani? Akkor állítottak valótlanságot, vagy most?
  • Azt is elmondja Pikó embere, hogy az önkormányzatnak “nem célja” (megismétlem: nem célja!), hogy az ott lakók visszaköltözzenek a felújított lakásaikba. Valójában tehát Pikó András egyáltalán nem bánná, ha az ott élők kiköltöznének, a telkek nagy részét pedig majd eladná az önkormányzat, és felélnék a kerület vagyonát. De akkor most miért mond mást?
  • Azt is elismerik, hogy valójában az ott lakók sem szeretnének ezekben a házakban maradni, de akkor most Pikóék miért hergelik őket az egyetem bővítése ellen?
  • Az önkormányzat Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot, de akkor most miért hergelik őket a kiköltöztetés ellen?

Hamis kettős beszéd mindez, és kiderül, hogy Pikó András csak kihasználja az ott élő, amúgy is nehéz helyzetben lévő embereket, és valójában

ESZE ÁGÁBAN SINCS SEGÍTENI RAJTUK.

Nem dumálni, és hergelni kellene, hanem cselekedni! – írta Kocsis Máté.