Kutyatámadás: többször újra kellett éleszteni egy férfit, akit négy brutálisan agresszív kutya támadt meg

Vágólapra másolva!
Februárban négy kutya marcangolt majdnem halálra egy férfit Zádorban. Az állatokat a járókelőknek kellett elzavarni, mindez csak lapáttal és ásókkal ment. A kutyák rendkívül agresszívak voltak. Ezután szintén februárban Angliában történ halálos kutyatámadás, akkor egy idős asszonyt marcangoltak halálra a kutyák, akiket a gazdájuk felelőtlenül tartott. Mutatjuk a legbrutálisabb kutyatámadásokat!
Vágólapra másolva!

Emberölés miatt kell felelnie egy szentesi férfinak egy kutyatámadás miatt

kutyatámadás
A kutyatámadás során több embert is megtámadtak az agresszív állatok
Fotó: Pixabay

Szentesen egy férfi több kutyát is tartott, amelyek a ház kapuján könnyen ki tudtak szökni. Az állatokat falkában tartotta a férfi, nem oltatta őket, ápolatlanok voltak, és az udvaron lévő szemét között éltek. Ezenfelül a fajtájuk miatt speciális nevelést, odafigyelést igényeltek volna. A férfi azonban ezzel nem foglalkozott, emiatt a kutyák egyre agresszívabbak lettek.

2021. augusztus 20-án a kutyákat a gazdájuk tűzijátékkal felhergelte, és emiatt másnap hajnalban közülük kettő kiszökött a kapun, és rátámadt egy férfira, aki hazafelé sétált.

A férfi nem tudott védekezni, a kutyák olyan súlyosan megsebesítették, hogy a helyszínen meghalt. 

Ezután egy bicikliző nőt is megtámadtak, aki a táskájával próbált védekezni az agresszív kutyák ellen, közben pedig sikerült segítséget hívnia, egy ismerőse jött érte kocsival, akinek az autóját is megtámadták a kutyák. A nőnek a támadás következtében súlyos sérülései lettek. 

A kutyákat a rendőrök csak gázsprayvel tudták megállítani, majd később egy menhelyre kerültek, ahol el kellett őket altatni.

Az ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és súlyos testi sértéssel vádolja.


Udvarán marta halálra két kutya az idős asszonyt Csurgónál

Egy Csurgóhoz közeli településen élő férfi évek óta úgy tartotta két erős kutyáját, hogy azok könnyen ki tudtak mászni a lyukas drótkerítésen keresztül. Már 2018-ban is megharaptak egy embert, de a kutyák gazdája ennek ellenére sem szerelte meg a kerítést.

2022 márciusában a kutyák kiszöktek és az egyik közeli, nyitott kertben kertészkedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak. 

kutyatámadás csurgón
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az agresszív állatok rengetegszer megharapták a kezein, a lábain és fején is. Mindezt olyan erővel, hogy az egyik lábszárcsontját eltörték. 

A támadását az egyik szomszéd vette észre, aki elkergette a kutyákat. Addigra azonban az idős asszony már életveszélyes állapotban volt. Kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét, néhány nappal később meghalt. 

A kutyák támadása után a gazdájukat felfüggesztett börtönre ítélték.