Luxuslakást kapott Újpest baloldali polgármestere, hogy ne induljon a választáson

Vágólapra másolva!
Miután egy kicsi, földszinti munkáslakásból a kerület egyik legdrágább, új építésű lakóparkjába költözött Újpest korábban momentumos polgármestere, egy hónappal később bejelentette, már nem indul újra a választásokon. Helyette újdonsült pártjának, a Gyurcsány-pártnak a helyi alpolgármesterét, Trippon Norbertet indítja a baloldal június 9-én.
Vágólapra másolva!

2022-ben új lakásba költözött Déri Tibor, Újpest Gyurcsány-párti polgármestere, lecserélve régi, a klasszikus külvárosi földszinti munkáslakást egy kertvárosi új építésű lakóparkra – írta Pesti Srácok. A költözést követően egy hónappal ugyanis Déri Tibor egészen szokatlan módon a ciklus közepén bejelentette, hogy mandátuma leteltével többé nem kíván polgármester lenni, azóta pedig azt is tudjuk, hogy ezért a címért újdonsült párttársa, Trippon Norbert szállhat versenybe június 9-én. Úgy tűnik tehát, hogy az új lakás elhozta a felismerést Dériben, hogy adja át a stafétát annak a Tripponnak, akit 2019-ben legyőzött az előválasztásokon. De vajon ki vette rá erre?

A PestiSrácok.hu utánanézett, milyen összegeket kell megmozgatni egy hasonló ingatlancsere esetén, és mint kiderült, a két ingatlan között nagyságrendileg másfél-kétszeres négyzetméterár-különbség van. Ebből következően a régi munkáslakást nagyon jó áron kellett a megfelelő vevőnek eladni. Mint kiderült, sikerült is megtalálni a megfelelő vevőt.

 

A vevő ugyanis nem más volt, mint a Pannon-Work Consulting Munkaerő-kölcsönző és –közvetítő Kft, mára HUNAM Personnel Solutions Kft. Ez egy zuglói, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég, és semmi köze nincs a IV. kerülethez. Nincs a kerületben székhelye, fióktelepe vagy irodája. Azonban a cég felügyelőbizottsági elnöke Dr. Haraszti Gábor ügyvéd, aki az Újpesti Önkormányzattal is sok éve szerződésben álló Winkler, Barna és Társai Ügyvédi Iroda oszlopos tagja, egyik vezető ügyvédje.

Vagyis a jelek szerint épp az a cég vette meg Déri házát, amelynek felügyelőbizottsági tagja, a Déri vezette önkormányzat ügyvédje.

 

Hogyan működik a Gyurcsány-módszer Újpesten?

 

Mint arról korábban beszámoltunk, ha meg akarjuk érteni, hogy hogyan osztja ki a szerepeket Gyurcsány a DK-sok és momentumosok között, akkor elég ellátogatnunk Újpestre. Igazi „mintagazdaság” tárul itt elénk. Adva van egy bábpolgármester, Déri Tibor személyében, és van egy alpolgármester, Trippon Norbert, Gyurcsány Ferenc helyi embere. Utóbbi először magához ragadta a hatalmat, majd helyzetbe hozott olyan baloldali milliárdosokat, mint például Nagy György, Bajnai Gordon volt üzlettársa.