Menczer Tamás: Az egész világ háborúra készülődik - videó

Menczer Tamás, KKM
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
A politikus szerint mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön az orosz-ukrán konfliktusba.
Vágólapra másolva!

A helyzetet az egész világot illetően rendkívül súlyosnak gondolom –mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás egy korábbi Kossuth rádiónak adott nyilatkozatának részletét közölte, melyben rámutatott: a helyzet nagyon súlyos Ukrajnában is, az európai vezetők katonák küldéséről beszélnek. 

– Ennél még rosszabb, hogy a NATO a világ legerősebb katonai szövetsége óriási lépésekkel halad a konfliktus felé – hangsúlyozta. A politikus emlékeztetett, a terror ellen vív háborút Izrael, és a magyar álláspont kezdettől világos volt: 

mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön ebbe a konfliktusba.

Szerinte ha ez államközi háborúvá szélesedik, akkor az óriási veszélyekkel jár, rendkívüli súlyosságú lépés a konfliktus kiszélesedése felé. – Az izraeli és az ukrajnai konfliktusból egyaránt nagyon könnyen lehet világháborús konfliktus. Ezért mondjuk mi azt, hogy békepárti politikusokra és békepárti vezetőkre van szükség június 9-én, a kormánypártok pedig a béke pártján állnak – mondta Menczer Tamás.