Vitályos Eszter: 17 550-nel emelkedett az óvodai férőhelyek száma 2010 óta

Kormányinfó, 2024.04.11., VargaMihály,  Varga, Mihály, Pénzügyminiszter,  NagyIstván,  Nagy, István, Agrárminiszter,  GulyásGergely, Gulyás, Gergely, Miniszterelnökséget, vezető, miniszter,  VitályosEszter, Vitályos, Eszter, kormányszóvivő,
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 14 évben a kormány 320 milliárd forintot fordított óvodafejlesztésre, aminek köszönhetően 17 550 új óvodai férőhely létesült Magyarországon - mondta pénteken Visegrádon a kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Vitályos Eszter, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Fellegvár Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a bölcsődék és az óvodák jelentik egy-egy település jövőjét.

Ezek az intézmények járulnak hozzá a leginkább ahhoz, hogy a családok a településen maradjanak - fűzte hozzá.

"Évtizedek óta nem volt Magyarországon olyan volumenű óvodafejlesztés, mint az utóbbi években" - közölte Vitályos Eszter. Kifejtette: 

csaknem 2000 óvodában történt infrastrukturális fejlesztés, építés, bővítés vagy felújítás az elmúlt 14 évben.

A visegrádi önkormányzat hivatalos honlapja szerint a város a Magyar falu program keretében 100 millió forint támogatást nyert el a Fellegvár Óvoda férőhelybővítésére.

A projektben megépült épületszárnyban egy 60 négyzetméteres, akár 30 gyermek befogadására alkalmas új csoportszoba létesült, amely egy új épületrésszel csatlakozik a jelenlegi épülethez.

A bővítéssel 12 új óvodai férőhely jött létre.