Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Alig tudja mozgatni a kezét a családapa, akit a dorogi rém késelt meg

Vágólapra másolva!
Egy családapa a dorogi rémtől akarta megmenteni egy anyát és a lányát, ekkor azonban a rém rátámadt. Úgy megvágta egy késsel az apa karját, hogy meg kellett műteni. A férfi elmondása szerint azóta is alig tudja mozdítani a karját, szinte teljesen érzéketlen.
Vágólapra másolva!

A Dorogon élő anyukák és gyerekek több mint egy éve éltek rettegésben, a dorogi rém, G. Valentin megkeserítette az életüket. 

A 31 éves férfi az utcán, minden ok nélkül szemelte ki az áldozatait, akiket megkergetett, késsel és botokkal támadt rájuk.

A helyi szülők emiatt nem akarták kiengedni egyedül a gyerekeiket az utcára. Attól tartottak, hogy egyszer vér fog folyni. 

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

Maradandó károsodást okozhatott 

Május 11-én K. Gábor a családjával sétált a Zsigmondy Vilmos lakótelepen, amikor egy anya a gyerekével éppen kilépett a társasházból. Tőlük pár méterre volt a dorogi rém, ezért a férfi figyelmeztette őket a veszélyre. Ezt azonban a dorogi rém meghallotta, és egy késsel rátámadt a családapára. A jobb karját több centiméter mélyen megvágta. A férfi ezek után kórházba vitték, ahol azonnal megműtötték. Több mint egy liter vért veszített, a kezét 30 öltéssel varrták össze. 

A férfi a Borsnak elmondta, hogy még gyógytornára kell járnia, és még egy jó ideig nem dolgozhat. 

Épp most vették ki a varratokat. A jobb kezemet nem tudom használni, alig mozog, ezen dolgozunk a dokival. Egyelőre nagyobb esély van rá, hogy maradandó károsodást okozott a vágás. A karomon nem érzek fájdalmat, érzéketlen lett, olyan helyen vágott mélyre a kés

– mondta a férfi, majd hozzátette, hogy egyedül tartja el a családját, és most így nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Ennek ellenére túl fogják élni, a gyerekeik minden megkapnak, a rokonoktól és barátoktól kért kölcsönt, a tartalékait felélték. 

Nem sokkal később később a dorogi rémet letartóztatták, később azonban átkerült az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol előre láthatóan június elejéig lesz bent. A helyiek szerint ez az idő kevés, ezért aggódnak. 

Egy hónap után kiengedik, és újra rátámadhat az emberekre. Én messziről elkerülöm a családommal, ha kell sajnos, akkor muszáj lesz a lakásban tölteniük a nyarat… El kellene zárni a közösségtől, kezelésre vinni, mert még mindig veszélyes! Gyerekekre támadhat, oktalanul! Mi lesz, ha egy kisgyereket fog leszúrni?

- mondta még a családapa. Azonban az IMEI dönthet úgy is, hogy G. Valentin nem beteg, és akkor eljárás indul ellene. Ha azonban a kórós elmeállapota miatt nem büntethető, akkor a bíróság elrendelheti a kényszergyógykezelését. 

Az Origo korábban megírta, hogy a dorogi rém miket tartott a táskájában. 

Táskájában állítólag baltát tart, botokat, üvegeket, illetve amiket kiszed a kukából, és úgy tudom, kést hord magánál 

– ezt még az egyik áldozat, Toldi Erika mondta a kemma.hu-nak

K. Gábor korábban a Ripostnak arról beszélt, hogy április 11-én az iskolából hazafelé tartó tinédzser unokahúgát, Csengét kergette meg a rém. Az Esztergomból Dorogra tartó buszon szúrta ki a lányt, és végig inzultálta. Eleinte nem hagyta még leszállni sem, majd a tinilánynak két megálló után sikerült lemenekülnie a buszról. A nagybátyját telefonon hívta Csenge, de az dolgozott, így nem tudott odamenni érte. 

A dorogi rém viszont fél Dorogon át kergette a menekülő lányt, azt kiabálva neki neki, hogy szexelni fog vele, persze ennél sokkal trágárabb kifejezéssel, és hogy ha elkapja, megöli. A lány azóta retteg, fél...

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről