Karácsony Gergely a sajátjának hazudik egy beruházást, aminek a terveit még Szentkirályi Alexandra dolgozta ki

karácsonygergely, kampány
Karácsony Gergely a színészkedéshez jobban ért, mint a városvezetéshez.
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely úgy döntött, elkezdi átadni azokat a beruházásokat, amihez eddig köze sem volt – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. A ferencvárosi szakrendelő átadásáról szóló posztjában a főpolgármester arról például nem tett említést, hogy a főváros maga az intézmény megújulását egyetlen fillérrel sem támogatta.
Vágólapra másolva!

Az eredmények és a programjában megfogalmazott ígéretek megvalósítása híján Karácsony Gergely úgy döntött, elkezdi átadni azokat az beruházásokat is, amihez gyakorlatilag semmi köze sem volt. Ez történt nemrég Ferencvárosban is, ahol a főpolgármester átadott egy kormány által felújított szakrendelőt. 

Az egészségügy fejlesztése állami feladat. Budapest előző vezetése 2012-ben lemondott a főváros egészségügyi intézményeiről, kórházairól. Ennek ellenére, mi úgy gondoljuk, hogy felelősséggel tartozunk a budapestiek egészségéért

– írta az átadóról szóló Facebook-posztjában a főpolgármester, aki arról elfelejtett megemlékezni, hogy a főváros egyetlenegy fillérrel sem támogatta az intézmény felújítását. 

karácsonygergely
Pofátlanul hazudnak
Fotó: Facebook

Gyurákovics Andrea, Ferencváros polgármesterjelöltje a szakrendelő átadása nyomán elmondta, hogy a főváros egy fillér támogatást sem nyújtott a fejlesztéshez, miközben a kormány hatmilliárd forinttal, míg a józsefvárosi önkormányzat mindössze 300 millióval támogatta az intézmény komplex megújítását. 

Ez a rendelőintézet az Egészséges Budapest program keretében valósult meg, aminek a koncepcióját és terveit még Szentkirályi Alexandra dolgozta ki főpolgármester-helyettesként. Ennek ellenére Baranyi Krisztina a terveket a sajátjaiként adja el

– emelte ki Gyurákovics Andrea, majd hozzátette, Baranyi Krisztinának mindössze annyi köze volt a fejlesztéshez, hogy az ő polgármestersége alatt valósult meg. A szűrőprogramokkal kapcsolatban a kormánypártok polgármesterjelöltje elmondta, hogy 2019 előtt folyamatosan bővítették az ingyenes MR és CT szűrőprogramokat, aminek eredményeként 2019-re minden kerületi lakos bármikor hozzájuthatott ilyen jellegű ellátáshoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK