Egy tolvaj addig húzott a földön egy nőt, amíg az nem engedte el a táskáját

Vágólapra másolva!
Hétfőn egy férfi Miskolcon egy idős asszonyt bántalmazott, majd kirángatta a kezéből a táskáját, ezután pedig azzal együtt elfutott a helyszínről. A férfiről később kiderült, hogy nem ez volt az első rablása, ugyanis korábban egy másik nőre is rátámadt és addig húzta a földön amíg az el nem engedte a táskáját.
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel, 7 óra 50 perckor Miskolcon, a Soltész Nagy Kálmán utcában egy férfi egy idős asszony kezében lévő táskát megrántotta úgy, hogy a nő a földre esett, A tolvaj elszaladt a táskával, 

amiben az idős nő személyes iratai, mobiltelefonja és 3000 forint készpénz volt.

A férfinek nem ez volt az első rablása, ugyanis március 25-én 7 óra 30 perc körül, szintén Miskolcon, a József Attila utca melletti aluljáróban egy másik nő kezében lévő táskát akarta elvenni úgy, hogy erőszakosan rángatni kezdte a nő kezét. 

Azonban a férfinak nem sikerült ezzel a módszerrel ellopnia a táskát, ezért a nőt a táskával együtt addig húzta földön, amíg a nő elengedte azt. 

Ezután a férfi elfutott a helyszínről, a táskában lévő, személyes iratokkal, mobillal, bankkártyával és 17.000 forint készpénzzel együtt.

A támadások után mindkét nőnek 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A férfit rablással, közokirattal és bankkártyával való visszaéléssel, valamint súlyos testi sértéssel vádolják és egy hónapra a bíróság elrendelte a letartóztatását, ugyanis a büntetett előéletű férfi megszökhet vagy elrejtőzhet, illetve mivel hajléktalanként él, ezért annak a veszélye is fenn áll, hogy újra rabolni kezd. A tolvaj feltehetően a lopásokból tartja fent magát.

lopás, tolvaj, zsebtolvaj
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock 

Áprilisban is történ hasonló eset, akkor Bátonyterenyén. Egy 29 éves férfi odament egy bátonyterenyei buszmegállóban tartózkodó idős asszonyhoz, hogy pénzt kérjen tőle, aki adott a férfinak 100 forintot. Ezután a tolvaj kirángatta az asszony kezében lévő szatyrot, amiben benne volt a nő pénztárcája, készpénze és a kulcsa. A férfi ezután elszaladt a helyszínről. Majd pár nap múlva újra elment a buszmegállóhoz, ahol egy padon fekvő, idős, mozgássérült férfi nadrágzsebéből kivette a nála lévő készpénzt és elszaladt. Ezután pár nap múlva rendőrnek öltözve elment a férfi házához, ahova a gyanútlan idős beengedte a tolvajt, aki bent a mozgássérült férfit fellökte és 15 ezer forintot vett el tőle, majd elmenekült.

Korábban Budapesten közel két hónapon keresztül fosztott ki időseket egy nő és egy férfi. Tavaly január és március között tartotta rettegésben a II. kerületi időseket a rablópáros. A nő és a férfi a kiszemelt nyugdíjasokat az utcán szólította le, ismerősi viszonyt színlelve. A férfi nőnek öltözve próbált barátságosabbnak tűnni, ehhez női ruhát és parókát vett fel. A gyanútlan nyugdíjasok szóba álltak a rablópárossal, akik beszélgetés közben hazakísérték az időseket. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!