Elárulta a hosszú élet titkát egy 102 éves magyar TikTok-sztár - videó

Vágólapra másolva!
A 102 éves Nagy Sándor bácsit mindenki ismeri a Felvidéken. Az unokájának köszönhetően azonban egy világ is megismerhette, mivel rendszeresen tölt fel TikTok-videókat a közös kalandjaikról.
Vágólapra másolva!

Az unokája Annamária Budapesten él, de sűrűn látogat Felvidékre a papájához, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolnak. 

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az unokája lehetek. A példaképem, a legnagyobb motivációm. Mélyen, legbelül bizakodva szoktam Neki emlegetni, hogy remélem örököltem a génjeit. Nagyapi erre nevetve csak annyit szokott válaszolni: »Sok bajod lesz akkor még, fiam, az életben!«

– mondta a Metropolnak mosolyogva Annamária, akinek a papája egy igazi ezermester: földműves családból származik, ért az állattenyésztéshez és a növénytermesztéshez is, de -többek között- dolgozott hentesként és építőipari segédmunkásként is.

„Minden korszakban meglátta a piaci rést a szakmákban, melyeket kitanulva, elsajátítva sikerre is vitt. Nyugdíjasként sem tette le a lantot, iskola gondnokként, útkarbantartóként tevékenykedett. Mind a mai napig gondozza szőlőskertjét és borokat is készít.”

„Ő a legkitartóbb egyén, akit ismerek”

Kitűnő a memóriája és a mobilhasználat sem okoz számára gondot. A sport és a kultúra a szívügye.

Ő a legkitartóbb egyén, akit ismerek, akinek a humorérzéke és a pozitív világszemlélete irigylésre méltó. A mai napig rengeteget olvas - szemüveg nélkül -, követi a politikát, a közéletet, társadalmi történéseket

– mesélte a büszke unoka.

„Rendesnek lenni hihetetlen nehéz, de rettentő hasznos dolog”

„Nagyapi vidám, jókedélyű öregecske, akinek mindenkihez van egy kedves szava. Nagyon szeret élni, minden napra tervei, céljai vannak. Szereti az embereket, imád nagyokat beszélgetni, megvitatni az élet nagy dolgait. Sokszor emlegeti, hogy a jó emberi kapcsolatok nagyon fontosak. A mai napig szeret jókat enni - a libamáj nagy kedvence - szórakozni, nótázni, mesélni a múltbéli történésekről. Az egyik elgondolkodtató mondása: »Rendesnek lenni hihetetlen nehéz, de rettentő hasznos dolog.”

Mi a hosszú élet titka?

Sándor bácsi szerint a hosszú élet titka nem más, mint az, hogy sokat kell aludni, azt vallja, hogy ha "sokat alszol, csak tovább élsz". 

Nagyapi sokszor viccesen jegyzi meg, hogy a Jóistennek még biztosan tervei vannak vele, ha ilyen sokáig engedi élni

 - árulta el Annamária.