Életfogytiglant kapott a férfi, aki elrabolt és bántalmazott egy kilencéves kislányt New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy férfit szerdán 47 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy kilencéves kislány elrablásáért és szexuális zaklatásáért, aki tavaly tűnt el egy állami parkból New York állam északi részén. A férfit emberrablás vádja miatt legalább 25 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, míg a gyermek elleni szexuális zaklatás miatt 22 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre, a büntetéseket pedig egymást követően kell letöltenie.
Vágólapra másolva!

A kislány tavaly szeptember 30-án este az otthonához közeli kempingben egy bicikliúton tekert a barátaival, amikor elment, hogy egyedül tegyen egy utolsó kört az úton, és nem tért vissza.

Több mint 100 ember kereste a lányt. Az ügyben az jelentett áttörést, hogy rendőrök látták, amint valaki váltságdíjat követelő levelet dobott a postaládába. A rendőrség végül az üzeneten lévő ujjlenyomatokat Craig N. Rosséval azonosította, aki egy 1999-es ittas vezetési ügy miatt szerepelt az adatbázisban. Az állami rendőrség és az FBI kommandós csapata ezután lecsapott a lakókocsira, ahol a gyermeket egy szekrényben találták meg.

Craig N. Ross Jr. februárban bűnösnek vallotta magát abban, hogy tavaly szeptemberben elvitte a kislányt a Moreau Lake State parkból. Az eltűnését követően 48 óra elteltével találták meg egy lakókocsiban, amelyben Ross tartózkodott.

Miattad nem tudok aludni éjszaka

- írta a lány a bíróságon felolvasott nyilatkozatában. 

James A. Murphy bíró védőhatározatot is kiadott a lányra, hogy Ross ne léphessen vele kapcsolatba sem személyesen, sem írásban.

A 47 éves Ross meg volt bilincselve, amikor belépett a tárgyalóterembe, és az ítélethirdetés során kevés érzelmet mutatott. Nem volt hajlandó beszélni.

A kislány néhány családtagja közvetlenül Rosshoz is szólt a bíróságon, mielőtt kihirdették volna az ítéletet.

Milyen ember az, aki reggel felébred, és úgy dönt, hogy elrabolja valaki gyerekét? Miféle szörnyeteg tesz ilyet?

- mondta a kislány nagybátyja.

Rosst az emberrablás vádja miatt legalább 25 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, míg a gyermek elleni szexuális zaklatás miatt 22 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre, a büntetéseket pedig egymás után kell letölteni - írta az ABC.