Turista zuhant az aktív indonéziai vulkán kráterébe, szörnyethalt

Vágólapra másolva!
Egy kínai turista meghalt, miután 76 métert zuhant egy aktív indonéziai vulkán kráterébe, miközben fényképeket készített.
Vágólapra másolva!

Egy turista meghalt, miután 76 méter mélyre zuhant egy aktív vulkán kráterébe Indonéziában. A nő állítólag a vulkánt és a napfelkeltét fotózgatta.

A 31 éves kínai állampolgárságú Huang Lihong április 20-án zuhant az indonéziai Banyuwangiban található Ijen-kráterbe.

A nő és férje, Zhang Yong egy helyi idegenvezetővel másztak fel a hegyre, hogy a vulkán pereméről megnézhessék a drámai napfelkeltét.

Ahogy a nő pózolt a képekhez, a szoknyája beakadt valamibe, ami miatt megbotlott. Végül hanyatt esett, és a kráterbe zuhant, rémült férje szeme láttára.

A tragikus baleset előtt készült fényképeken az áldozat a vulkán peremén pózolt, egyik lábát felemelte. A helyi média szerint a nő 76 méter mélyen a vulkán kráterébe zuhant.

A mentőknek több mint két órába telt, mire a holttestét kiemelték.

A holttestet állítólag Balira szállítják, mielőtt repülővel visszaszállítják Kínába - írta a Daily Mail.

Az Ijen-hegy 2800 méteres tengerszint feletti magasságával Jáva szigetének népszerű turista célpontja.

A vulkán jellegzetes kék tűzéről ismert, amelyet a kráterből kiáramló kénes gázok égése okoz. Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, az Iljen-hegy mérgező gázokat kibocsátó vulkanikus kürtőjébe éjjelente bányászok százai ereszkednek le kénbányászat céljából. A hátukon cipelve hozzák felszínre a sárga kristálytömböket. Ezeket ezer indonéz rúpiáért, azaz mintegy 190 forintos kilónkénti áron vásárolják fel tőlük.

Indonéz kénbányászok hordanak nyers kéndarabokat egy lelőhelyen, a kelet-jávai Banyuwangi kormányzóságban fekvő Ijen hegyén. Az Ijen-hegy 2800 méteres tengerszint feletti magasságával Jáva szigetének népszerű turista célpontja, amelynek mérgező gázokat kibocsátó vulkanikus kürtőjébe éjjelente kénbányászok százai ereszkednek le, hogy hátukon cipelve felszínre hozzák a sárga kristálytömböket, melyeket ezer indonéz rúpia (mintegy 190 forint) kilónkénti áron vásárolnak fel tőlük.
Az Ijen-hegy 2800 méteres tengerszint feletti magasságával Jáva szigetének népszerű turista célpontja, amelynek mérgező gázokat kibocsátó vulkanikus kürtőjébe éjjelente kénbányászok százai ereszkednek le, hogy hátukon cipelve felszínre hozzák a sárga kristálytömböket, melyeket ezer indonéz rúpia (mintegy 190 forint) kilónkénti áron vásárolnak fel tőlük.
Fotó: MTI/AP/Binsar Bakkara

Van, aki fotózkodik, van aki menekül

A közelmúltban történt földrengések miatt Indonéziában több vulkán is aktivitást mutat. Ahogy arról áprilisban lapunk is beszámolt, Indonéziában ideiglenesen kitelepítettek mintegy 800 embert - csaknem a teljes lakosságot - Észak-Sulawesi tartomány Ruang nevű szigetéről, ahol az azonos nevű vulkán többször kitört.