Kaparós sorsjegyet hamisított egy floridai pár, 1 millió dollárt akartak nyerni

Vágólapra másolva!
Kira Enders és barátja, Dakota Jones az amerikai hatóságok szerint állítólag megpróbáltak becsapni egy lottótársaságot, hogy felvehessék az 1 millió dolláros (370 millió forintos) nyereményt. A pár két elszakadt kaparós sorsjegyet illesztett össze, hogy egy nyertes szelvényt alkossanak.
Vágólapra másolva!

A két szelvényt széttépték, majd egyik szelvény felső felét és a másik alsó felét "gondosan összerakták", hogy az a Pensacola News Journal által idézett rendőrségi jelentés szerint az 1 millió dolláros (kb. 370 millió forint) nyereményt mutassa.

Azonban  a fondorlatos csalás senkit sem tévesztett meg, mivel a csalók elfelejtették ellenőrizni a két különböző kaparós sorsjegy sorozatszámát - közölték a bűnüldöző szervek.

"A lottótársaság illetékesei számára egyértelmű volt - és nyilvánvalóan számunkra is -, hogy két különböző sorsjegyről van szó, az egyik oldalon az egyik sorozatszám volt, a másik oldalon pedig a másik sorozatszám. Amikor úgy teszel, mintha nyertél volna egymillió dollárt, egyértelmű, hogy alaposan megnézik ezt a sorsjegyet" - mondta az üggyel kapcsolatban Chip Simmons, Escambia megye seriffje - írja a People.

Néhány nappal azután, hogy a 36 éves Enders márciusban megigényelte a nyereményt és leadta a szelvényt, ő és a 32 éves Jones találkoztak a lottótársaság képviselőjével, de ahelyett, hogy egy nagy összegű csekket kaptak volna, a párost gyorsan őrizetbe vették, és külön-külön kihallgatták őket.

Enders állítólag azt állította, hogy a szelvény kiesett a kocsijából, és aztán eleredt az eső - áll a rendőrségi jelentésben. Ezután azt mondta a hatóságoknak, hogy megpróbálta lekaparni, mielőtt megszáradt volna, és utána kénytelen volt így összeragasztani, hogy ne menjen még jobban tönkre.

A párost végül őrizetbe vették és hamisítás és csalás miatt kell felelniük tettükért az amerikai bíróságon - írja a New York Post.