Másfél millió forintnyi dinnyét loptak el

Vágólapra másolva!
Mintegy 600 dinnyét loptak el üvegházakból Japánban, Ibaraki prefektúrában. A régió az ország egyik legfontosabb termőterülete, ahonnan szerte az országba kerül a népszerű gyümölcsből.
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a rendőrség amiatt, mert ismeretlenek mintegy 600, éretlen dinnyét loptak el Ibarakai prefektúra három üvegházából még a hónap elején. A Japan Today most közölt beszámolója szerint a tolvajok április 4-én este fél 7, és másnap reggel 7 óra között törtek be az üvegházakba a gyümölcsökért.

A gyümölcsök értéke átszámítva kb. 1,5 millió forint.

A rendőrséget az üvegházak tulajdonosa értesítette a rablásról. Kiderült, hogy az üvegházakat nem tartotta zárva, a tolvajok alighanem ezt használták ki. 

A prefektúrában található Hokota város Japán valóságos dinnyeközpontja: innen látják el az országot a kedvelt gyümölcssel. A beszámolók szerint hasonló eseteket minden évben jelentenek a termesztők a betakarítási szezon kezdetén, ami áprilisban veszi kezdetét. 

2013-ban, ugyancsak Ibarakiban, 700 mag nélküli dinnyét loptak el.

A rendőrség folyamatosan kéri az üvegházak tulajdonosait biztonsági rendszerek telepítésére a létesítmények körül, de csak a termelők egy része fogadta meg a tanácsukat.

image

Bár mint a Japan Today megjegyzi, a mostani rablásban elvitt dinnyék nem tartoznak a gyakran árverésen értékesített, legdrágább luxusfajták közé, amik valóban óriási pénzeket érhetnek, a tolvajok így is profitálhatnak azokból. A lopott dinnyék egy része utcai árusoknál köt ki, a siető járókelők pedig nem firtatják, honnan származik a gyümölcs, amit megvesznek.