Perel a forgatókönyvíró, aki azt állítja, azért utasították vissza, mert fehér és férfi

Vágólapra másolva!
Kerestet nyújtott be a SEAL Team nevű sikeres tévésorozat egyik, a forgatókönyvekért felelős szakembere a produkció ellen. Ebben azt állítja, azért kapta meg más azt az állást, amire ő is pályázott, mert az illető fekete bőrű, míg neki fehér a bőrszíne. A felperes állítja: őt korábban egészen más okból elutasították, míg a másik jelentkezőt bőrszíne miatt részesítették előnyben.
Vágólapra másolva!

A SEAL Team című sorozat forgatókönyvekért felelős stábtagja, szabadúszó tévés író, kerestet nyújtott be a bíróságon a producerek ellen. Brian Beneker korábban a Sons of Anarchy című produkciónál dolgozott, majd 2017-től az amerikai elit kommandósokról készülő szériánál alkalmazták tudását.

Állítása szerint 2019-ben megkérdezte a produkcióért felelős showrunnert, Spencer Hudnutot, hogy milyen módon kerülhetett a stábba egy új férfi író, amikor az előző showrunner, John Glenn, korábban visszautasította Beneker újabb jelentkezését ahhoz. Tette ezt azért, mert állítása szerint már túl sok író dolgozik a sorozaton, újnak nincs helye. 

Beneker most azt állítja, hogy Hudnut szerint John Glenn azért vett fel mégis egy másik jelentkezőt, mert az illető fekete bőrszínű

 – számol be arról a Deadline.

A képen Spencer Hudnut, aki szerint elődje úgy vett fel egy fekete bőrszínű férfit a forgatókönyvírókhoz, hogy Benekert előtte elutasította, helyhiányra hivatkozva:

image

Beneker keresete rengeteg reakciót váltott ki a közösségi felületeken, különösen az X-en reagáltak sokan arra. A felperes kifejtette: úgy látja, komoly veszteség éri amiatt, mert nem tagja a munkaerőpiacon keresett társadalmi csoportok egyikének sem, vagyis bőrszíne fehér, nem LMBTQ-érdeklődésű, valamint nem nő.

A The Hollywood Reporter az ügy kapcsán egyenesen arról ír, hogy ez nem is feltétlen egyszeri eset volt, mert a sorozatot gyártó CBS-nél és a mögötte álló Paramount stúdiónál valójában kvóták lehetnek érvényben bizonyos társadalmi csoportokba tartozók alkalmazására.

A férfi ügyét most Donald Trump egykori fehér házi tanácsadója, Stephen Miller karolta fel az America First Legal Foundationön keresztül.

A SEAL Team sorozat számára több saját scriptet készítő Beneker az alkalmazása visszautasítása okán kártérítést követel.

Az alkalmazása megtagadása miatt meg nem kapott fizetéséért 500 ezer dollárt, valamint egy főállású produceri állást kér kompenzációként. Az ügyet Kalifornia államban tárgyalják.