Rabszolgákat találtak egy épületbe zárva egy drograzzia során Angliában

Vágólapra másolva!
Egy cambridgeshire-i házban tartott drograzzia során a hatóságok két férfit találtak egy kis épületbe zárva. A férfiakat egy melléképületbe zárva találták meg, arra kényszerítették őket, hogy egy üvegházban éljenek és kannabiszvirágokat gondozzanak.
Vágólapra másolva!

Két férfit találtak a hatóságok egy angliai drograzzia során egy melléképületbe zárva, akiket a modern rabszolgaság lehetséges áldozataiként kezelnek. A rendőrséghez gyanús szagról érkezett bejelentés a környékről, ezért vonultak ki - írta a BBC.

A cambridgeshire-i Graveleyben tartott razzia során felszámoltak egy kannabiszgyárat, ahol 1845 kifejlett növényt találtak.

Ez eset rávilágított arra, hogy a kannabisztermesztés milyen hatással van a modern kori rabszolgaságra - írták a helyi rendőrség oldalán.

Drograzzia Angliában.
Drograzzia Angliában.
Fotó: cambs.police.uk

A cambridgeshire-i rendőrség közölte, hogy a férfiakat egy melléképületbe zárva találták, elmondásuk szerint arra kényszerítették őket, hogy a kannabiszgyárban éljenek és dolgozzanak. 

A rendőrök által lefoglalt növények becsült értéke meghaladta az 1,5 millió fontot (690 millió forintot).

Drograzzia Angliában.
Fotó: cambs.police.uk

Colin Norden felügyelő elmondta: 

Ez rávilágít arra, hogy a kannabisztermesztés milyen hatással van a modern kori rabszolgaságra és a szervezett bűnözés finanszírozására. Ezek elválaszthatatlanul összekapcsolódnak, és egyiknek sincs helye a közösségeinkben. Azok, akik szervezett bűnözés céljából kihasználnak másokat, számíthatnak arra, hogy bíróság elé állítjuk őket.

Egy 2022-es felmérés szerint jelentősen megnőtt, mintegy 50 millióra emelkedett az elmúlt években a világban azoknak a száma, akiket akaratuk ellenére munkára kényszerítettek - közölte a modern kori rabszolgaságról 2022-ben kiadott jelentésében az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO).