Horror Mallorcán: beszakadt egy tengerparti klub mennyezete

Mallorca, Medus Beach Club, baleset, tragédia
A Medusa Beach Club súlyos tragédia helyszíne lett
Fotó: X
Vágólapra másolva!
A Palma de Mallorca tengerpartján található kétszintes Medusa Beach Club mennyezete beszakadt. Négyen azonnal meghaltak, 21 ember megsérült.
Vágólapra másolva!

A tragédia helyi idő szerint csütörtök 20:30 körül történt. Vélhetően a nagy tömeg súlyát nem bírta el a kétszintes szórakozóhely mennyezete. 

Négyen azonnal meghaltak, a sérültek közül hét nagyon súlyos, kilenc másik pedig súlyos sérülést szenvedett el,

 őket különböző kórházakban ápolják.

Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke kijelentette, hogy szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és kormánya kész lesz „minden szükséges eszközt és személyzetet bevetni”.

Marga Prohens, a Baleár-szigetek elnöke azt mondta, megdöbbenve értesült az épület összeomlásáról. 

Minden szeretetem és melegem annak a négy embernek a családja felé, akik életüket vesztették ebben a tragikus incidensben, és minden sérült felépülését kívánom

 – írta Prohens az X-en.

Arról nem közöltek információt, hogy az elhunytak vagy a sérültek éttermi dolgozók vagy nyaralók-e. Egyelőre arról sincs információ, hogy az áldozatok, illetve a sérültek milyen nemzetiségűek.

A hatóságok felszólítottak mindenkit, aki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, jelentkezzen és segítse a nyomozást.

Mallorca a spanyol Baleár-szigetek egyike, amelyet a hivatalos adatok szerint tavaly több mint 14 millió turista keresett fel. Május a turisztikai szezon kezdete a térségben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!